Antena Căutare

Nu scăpăm de iarnă. Coduri de VREME REA prelungite: Un nou val de GER şi NINSOARE peste sudul României. ŞCOLILE RĂMÂN ÎNCHISE TOATĂ SĂPTĂMÂNA!

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat codurile portocaliu şi galben, fiind aşteptate temperaturi extrem de scăzute şi ninsori în mai mult de jumătate de ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat codurile portocaliu şi galben, fiind aşteptate temperaturi extrem de scăzute şi ninsori în mai mult de jumătate de ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, marţi, avertizările emise pentru această săptămână şi a precizat că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se menţine codul portocaliu de frig, până în 1 martie, ora 10.00.

Totodată, meteorologii anunţă că marţi, până la ora 14.00, este cod portocaliu de vreme rea în Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, iar miercuri, între orele 6.00 şi 20.00, fenomenele extreme se vor manifesta cu intensitate deosebită în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, care vor fi sub cod portocaliu. Potrivit meteorologilor, se menţine avertizarea cod galben de frig în toată ţara, până joi, la ora 10.00. Şcolile sunt închise şi marţi, în Bucureşti şi în zece judeţe.

A2 şi A4, 30 de drumuri naţionale şi 41 de drumuri judeţene sunt închise din cauza vremii nefavorabile. De asemenea, a fost perturbat traficul feroviar, cel aerian şi cel naval din cauza zăpezii şi a viscolului, aproximativ 6% dintre cele 1.200 de trenuri care circulă zilnic fiind anulate din cauza condiţiilor meteorologice, dar nu sunt linii închise sau trenuri blocate, au anunţat reprezentanţii CFR Călători. Mai multe trenuri care ar fi trebuit să ajungă marţi dimineaţă în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de până la 145 de minute.

Meteorologii iau în calcul posibilitatea extinderii avertizării de frig pentru toată ţara, având în vedere că valul de frig se va menţine, iar temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius în dimineaţa de joi, a anunţat luni directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. Potrivit meteorologului, valul de frig se va menţine până la finalul săptămânii în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, inclusiv în Bucureşti, unde temperaturile minime vor fi de -18 grade.

"În continuare, nopţile, dimineţile, chiar şi pe parcursul zilelor, temperaturile vor fi deosebit de scăzute”, a declarat directorul ANM Elena Mateescu, la Comandamentul de iarnă pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase convocat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit meteorologului, în dimineaţa de marţi şi în dimineaţa de miercuri vor fi înregistrate temperaturi între -21 şi cel mult -11 grade Celsius în toată ţara. Valul de frig se va menţine până la sfâşitul săptămânii, urmând ca temperaturile să coboare până la -22 de grade în dimineţile de joi şi vineri. În Capitală vor fi în jur de -18 grade Celsius.

"Luăm în considerare posibilitatea ca miercuri dimineaţă să prelungim avertizarea pentru valul de frig persistent, incluzând şi 2 martie, pentru că şi pe parcursul nopţii de miercuri spre joi şi joi spre vineri ne aşteptăm ca valul de frig să continue în Moldova, Dobrogea şi Muntenia”, a spus Elena Mateescu.

PENSIE PRIVATA OBLIGATORIE 2018. Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii... Surse: Școlile vor fi închise până vineri. Anunțul urmează să fie făcut în orele următoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x