Căutare Live

Numărul cazurilor de gripă crește alarmant: "Te doare capul, faci febră 40 de grade, ai gripă. Izolează-te și sună medicul!"

Numărul cazurilor de gripă crește alarmant. Autoritățile și medicii au impus atenție maximă și triaj riguros în unitățile de învățământ din Capitală. Părinții sunt avertizați să nu-și trimită copiii la școală sau la grădiniță dacă prezintă simptome specifice începutului de boală, să nu aplice tratament medicamentos acasă, ci să consulte medicul de familie.

Virusul gripal a infectat deja 70 de elevi din Bucureşti, iar Direcţia de Sănătate Publică a impus măsuri clare. Cine prezintă orice formă de boală este trimis acasă, după ce marţi au fost închise parţial nouă şcoli, iar o grădiniţă şi-a suspendat total activitatea, notează Antena 3.

Citește și:

Cât de periculos este virusul din China. Medic de la Institul de Boli Infecțioase explică: "Se răspândește la fel ca și gripa!"

Cei care nu au trecut de acest test şi au reclamat dureri de cap, dureri musculare, febră sau durere în gât au fost trimişi imediat acasă. Astfel de triaje au fost făcute în majoritatea unităţilor de învăţământ.

"Te doare capul, faci febră 40 de grade, ai o stare ca şi cum ai fi bătut, e gripă. N-ai nevoie de niciun test, ci să stai acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie şi să-i spui ce ai", ne-a sfătuit Adrian Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

"La acest moment, putem doar să ne luăm măsurile de precauţie, să ne îmbrăcăm foarte bine, să purtăm mască dacă suntem bolnavi, să nu ne trimitem copiii la şcoală dacă sunt bolnavi. Am redactat ieri un draft de protocol pentru a vedea împreună cum putem să monitorizăm mai bine starea de sănătate a copiilor din unităţile de învăţământ", a subliniat Directorul Direcţiei de asistenţă medicală şi sănătate publică din minister, Amalia Şerban.

Are 58 de ani și este în clasa a III-a! Tanti Anica stă în prima bancă și se grăbește să își facă temele, cât e lumină a... S-a eliberat definitiv! A murit într-un bar, chiar în ziua în care a ieșit din închisoare...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri