Căutare Live

Cât de periculos este virusul din China. Medic de la Institul de Boli Infecțioase explică: "Se răspândește la fel ca și gripa!"

Mădălina Vasile, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Bals", alături de Prof. Dr. Alexandru Rafila, ne explică care sunt simptomele gripei din China.

Noul virus, care a infectat sute de persoane şi a provocat decesul a 17 pacienţi, pare să provină din piaţa de fructe de mare Huanan din oraşul chinez Wuhan, o metropolă cu 11 milioane de locuitori situată în centrul Chinei.

Mai mulți memebri ai Filarmonicii din Timișoara, care au concertat în zona de pericol din China, se află în carantină la întoarcerea în România. Virusul pare să fie extrem de periculos, mai ales că se transmite cu repeziciune.

Cazurile de gripă în România s-au înmulțit

Direcţiile de Sănătate Publică din Neamț și Timiș au luat în evidenţă doar în ultimele ore mai multe cazuri noi de gripă, ceea ce ridică la 20 numărul total de cazuri înregistrate în acest sezon. Și în Buzău au fost raportate îmbolnăviri, iar Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea.

În acest sezon au fost imunizate antigripal, cu vaccin distribuit gratuit de către Ministerul Sănătăţii, peste 41.000 de persoane din grupele la risc.

Tot în ultima săptămână de raportare au fost înregistrate 464 cazuri de pneumonie şi 1.488 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune pentru azi o rețetă de halibut pane cu un sos delicios și ga... Dani Oțil, la aniversarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române: ”Dacă Cuza nu făcea acest pas, eu trebuia să d...
Ultimele știri