Antena Căutare

Numărul cazurilor de coronavirus va scădea cam în două săptămâni. Estimarea unui epidemiolog din România: "Până la iarnă, maximum 300"

Numărul cazurilor de coronavirus va începe să scadă în două săptămâni, după ce și acest val epidemiologic sctual va ajunge la vârf. Cel mai probabil, până la iarnă, România nu va mai avea mai mult de 300 de cazuri de Covid-19 zilnic. Sunt estimările unui epidemiolog din România, Molnar Geza.

Numărul cazurilor de coronavirus va scădea cam în două săptămâni. Estimarea unui epidemiolog din România: "Până la iarnă, maximum 300"
Estimarea epidemiologului Molnar Geza privind evoluția cazurilor de Covid19 în România

Medicul epidemiolog susține că în acest punct carantina și izolarea nu va face o mare diferenţă în ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID.

"Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge! (...) Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen", a precizat medicul Geza, potrivit Mediafax.

Numărul de cazuri noi de Covid-19 ar urma să scadă în două săptămâni

Numărul cazurilor ar urma să scadă în următoarea perioadă, mai spune Molnar Geza, care susține că există un val epidemiologic în prezent, în România.

Citește și: România, în stare de alertă prelungită pentru încă 30 de zile. Ce se schimbă după 15 iulie și care vor fi noile măsuri

"Mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie", a afirmat Molnar Geza.

Estimare: Până în iarnă, cazurile de coronavirus n-ar mai depăși 300 pe zi

"După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a conchis dr. Geza.

România, în stare de alertă prelungită pentru încă 30 de zile. Ce se schimbă după 15 iulie și care vor fi noile măsuri... Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea mai multor infracţiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x