Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

România, în stare de alertă prelungită pentru încă 30 de zile. Ce se schimbă după 15 iulie și care vor fi noile măsuri

România ar urma să intre din nou în stare de alertă, pentru încă 30 de zile, din cauza exploziei cazurilor noi de coronavirus. Prelungirea stării de alertă, care expiră pe 17 iulie, va fi decisă de Guvern. La ședința miniștrilor participă și președintele Klaus Iohannis.

România, în stare de alertă prelungită pentru încă 30 de zile. Ce se schimbă după 15 iulie

Hepta

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă extraordinară pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Actuala stare de alertă decisă de Guvern expiră vineri, 17 iulie.

Guvernul decide dacă prelungește starea de alertă din 17 iulie

Preşedintele Klaus Iohannis discută cu premierul Ludovic Orban, cu viepremierul Raluca Turcan, cu miniştrii Internelor şi Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat pe tema măsurilor luate în contextul epidemiei de COVID-19, cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern în care este aşteptată decizia de prelungire a stării de alertă.

Citește și: Următoarea etapă de relaxare, la 1 august. Autoritățile au pregătit noi seturi de reguli, dacă evoluția cazurilor o va impune

Nelu Tătaru: De la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare

Înaintea şedinţei de Guvern va avea loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Marţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se impune prelungirea stării de alertă şi că a pregătit o evaluare şi o propunere în acest sens pentru premier şi preşedinte, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare.

Citește și: Prima țară din UE care interzice zborurile din România și alte nouă state europene. Austria anulează toate cursele aeriene

"Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte", a afirmat Tătaru, la Parlament.

Întrebat dacă de la 15 iulie vor fi impuse noi restricţii, Tătaru a spus: "Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări".

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro