Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

România, pe urmele Italiei?! Șefa INSP, avertisment dur: ”Numărul deceselor provocate de Covid-19 va continua să crească: între 20 și 50 de cazuri ajung zilnic la ATI!”

Numărul deceselor provocate de coronavirus va crește în România, în perioada următoare, atrage atenția Simona Pârvu, șefa Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). 

România, pe urmele Italiei?! Șefa INSP, avertisment dur: ”Numărul deceselor provocate de Covid-19 va continua să crească: între 20 și 50 de cazuri ajung zilnic la ATI!”

Într-un interviu pentru Europa liberă, ea a precizat că numărul deceselor provocate de coronavirus se va menține ridicat dacă numărul de cazuri noi de COVID-19 va crește. Ba mai mult, ea susține că suntem la un pas de a ajunge în situația Italiei, când secțiile de terapie intensivă erau supraaglomerate.

Șefa INSP a explicat, de asemenea, că rata de trasmitere a virusului e destul de ridicată, între 1 și 1.1, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor zilnice crește, iar dintre acestea, între 2 și 5% ajung la secția de terapie intensivă. Mai exact, ”la o medie de 1.100 cazuri pe zi, la ATI ajung între 20 și 50 de bolnavi.”

OMS, tot mai aproape de a dezvălui de unde provine coronavirusul. Piața din Wuhan nu ar fi, de fapt, locul de origine

”Din păcate, dacă ne menținem pe acest trend numărul de decese va rămâne crescut”, spune Simona Pârvu. În acest moment, România ocupă primul loc în Europa la numărul deceselor din ultimele 14 zile la suta de mii de locuitori.

Restricțiile ar fi trebuit instituite mai repede

Măsuri restrictive, carantinarea unor focare și obligativitatea purtării măștii și în aer liber, au fost luate de abia în ultima săptămână, ceea ce determină îngrijorarea autorităților.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

”Poate ar fi fost mai bine dacă reușeam să instituim măsurile mai devreme, însă nici acum nu este prea târziu”, spune Simona Pârvu.

1.232 de cazuri noi și 48 de decese, în România, în ultimele 24 de ore

Până marți, 4 august, pe teritoriul României au fost confirmate 55.241 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2480 de decese.

28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Update. Încă trei județe introduc masca obligatorie pe stradă. Lista completă a zonelor cu această restricție

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv

Până astăzi, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, toate având comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.771. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 436 pacienți.

Recomandari