Antena Căutare

Sistemul sanitrar românesc, aproape de colaps: "Mai sunt doar 12 paturi libere la Iași!" Numărul pacienţilor cu COVID-19 care ajung la spital a explodat

Numărul pacienţilor cu COVID-19 care ajung la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este în creştere, unitatea având libere mai puţin de 12 paturi, faţă de 30 de paturi neocupate în urmă cu câteva săptămâni.

Sistemul sanitrar românesc, aproape de colaps: "Mai sunt doar 12 paturi libere la Iași!" Numărul pacienţilor cu COVID-19 care ajung la spital a explodat Galerie
Sistemul sanitar din România, aproape de colaps | Hepta

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, vineri, că numărul de internări este în creştere de la zi la zi, unitatea funcţionând aproape de capacitatea maximă.

Sistemul sanitrar românesc, aproape de colaps: "Mai sunt doar 12 paturi libere la Iași!" Numărul pacienţilor cu COVID-19 care ajung la spital a explodat

*Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ

"Suntem la capacitate aproape maximă. Am transferat pacienţi cu forme uşoare şi asimptomatici la Spitalul CFR, sperând că în acest fel vom putea asigura locuri libere pentru pacienţii confirmaţi pentru acest weekend. De la o gardă la alta aveam şi 30 de paturi libere, acum avem cel mult 12 paturi libere pe întreg spitalul“, a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

Citește și:

România, tot mai aproape de starea de urgență! Nelu Tătaru reacționează vehement după explozia de noi cazuri: "Sper să nu fie al doilea val"

Spitalul de Boli Infecțioase Iași: 8 din 9 paturi de la ATI sunt ocupate

Ea a spus că, la Terapie Intensivă, opt din cele nouă paturi disponibile în spital sunt ocupate.

"Vom apela la colegii de la Spitalul de Neurochirurgie care au o zonă de ATI special amenajată. Având în vedere aceste cifre şi având în vedere semnalele trase de medicii din spitalele mari ale ţării, sperăm că oamenii vor înţelege să respecte măsurile de prevenţie, adică purtarea măştii în spaţii închise, spălatul pe mâini cu apă şi săpun şi păstrarea distanţei sociale", a precizat Dorobăţ.

În judeţul Iaşi, până vineri s-au înregistrat 807 cazuri de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la Iaşi au fost confirmate 33 de noi cazuri, din totalul celor 320 înregistrate la nivel naţional.

Sursa : news.ro

Ultimă oră! Fabrică de ciocolată din Capitală închisă complet din cauza focarului de coronavirus. Ce spun despre produse... Raed Arafat a dezvăluit motivul real al creșterii numărului de cazuri: "Acum sunt zile cruciale. Weekend-urile au d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x