România, tot mai aproape de starea de urgență! Nelu Tătaru reacționează vehement după explozia de noi cazuri: "Sper să nu fie al doilea val"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a recunoscut că România se află la un singur pas de un nou val de coronavirus. Potivit acestuia, măsurile de relaxare ar fi dus la explozia numărului de noi cazuri de îmbolnăviri, iar respectarea recomandărilor este esențială pentru a nu fi în situația de a reveni la starea de urgență.

Nelu Tătaru reacționează vehement după explozia de noi cazuri:

Hepta

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Focşani că speră că numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile nu reprezintă al doilea val al pandemiei de coronavirus, precizând că aceste creşteri ar putea fi puse pe seama ridicării restricţiilor.

Citește și:

Riscul de transmitere a coronavirusului în comunitate a crescut drastic. Premierul Orban, apel către români: ”Respectați regulile, protejați-vă de virus!”

Prezent în judeţul Vrancea, unde sunt 893 de cazuri de coronavirus, dintre care aproape o sută raportate în ultimele zile, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că România are de patru zile peste 300 de cazuri, iar de şapte zile numărul creşte constant.

”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat ministrul.

Nelu Tătaru: Sunt spitale în România cu tendinţă de suprapopulare

Ministrul Sănătății recunoaște că sunt multe spitale în care nu mai există locuri libere pentru pacienți.

”E nevoie de multă colaborare între spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă. Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o alta măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să avem o viaţă cvasi-normală, dar depinde numai de noi. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamna-iarnă. Totul depinde de noi”, a mai declarat în Vrancea, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Citește și:

Starea de urgenţă, la un pas să fie adoptată din nou! Relaxarea a umplut spitalele, iar numărul infectărilor cu Covid-19 a explodat

320 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore

Alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 23.400. S-au înregistrat şi alte 11 decese, numărul total fiind de 1.484, conform datelor anunţate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri