Căutare Live

Geniu la 12 ani! O românca din Craiova a fost numită una dintre cele mai inteligente persoane din lume! Ce performanțe a realizat Timeea

Ea este una dintre geniile cu care România se poate mândri în toată lumea! Cu o inteligență apropiată de cea a lui Albert Einstein, Timeea Petrescu a fost acceptată de curând în Mensa,  organizaţia oamenilor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat, din care face parte doar 2% din populația lumii! Fetița a învățat singură limba japoneză și coreană și a obținut rezultate excelente la toate olimpiadele. Felicitări!

Ea este una dintre valorile cu care România se poate mândri în toată lumea! Cu o inteligență apropiată de cea a lui Albert Einstein, Timeea Petrescu a fost acceptată de curând în Mensa, organizaţia oamenilor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat, din care face parte doar 2% din populația lumii! La doar 12 ani, fetița a învățat singură limba japoneză și coreană și a obținut rezultate excelente la toate olimpiadele. Felicitări!

Eleva de 12 ani, originară din Craiova, a obținut de puncte la testul IQ. Deși trăiește în Regatul Unit de la vârsta de 4 ani, Timeea este extrem de recunoscătoare țării în care s-a născut și a copilărit.

La cei 12 ani ai săi, Timeea este acum în clasa a VII-a la un colegiu de matematică şi ştiinţe şi a început să aibă şi primele calificări la olimpiade şcolare. Timeea are planuri şi pe termen lung. Vrea să ajungă studentă la Oxford.

Timeea a fost printre puținii elevi acceptați, părinții micuței fiind anunțați de acest lucru direct de către organizație, afirmând că tânăra româncă face parte din grupul 1% cei mai deştepţi oameni din lume.

Eleva este în clasa a VII-a la Mathematics & Sciences College Heathland. „A fost uimitor şi neaşteptat că are un scor IQ atât de mare. 140 de puncte IQ este considerat a fi al unui geniu. Ea a obţinut 162 de puncte IQ. La testul respectiv au participat în prima etapă 40 de copii de clasa a VII-a şi 50 de elevi de clasa a XII-a. Au trecut mai departe șapte copii, printre care şi ea, care a reuşit să treacă testul cel mai dificil şi a fost acceptată în cadrul organizaţiei Mensa“, a spus Florentina Petrescu, mama elevei, potrivit gds.ro.

Românca noastră are multe pasiuni, printre care arhitectura, cititul și cultura Japoniei și Coreei de Sud. Potrivit declarației mamei sale, Timeea a învățat singură japoneza și coreana pentru a afla cât mai multe lucruri despre aceste țări.

Timeea locuieşte în sud-vestul Londrei cu părinţii, care şi-au deschis propriile afaceri, promovând produse româneşti. „Am plecat din România pentru un trai mai bun. Am deschis în centrul oraşului Londra un restaurant românesc. 10% din clienţii noştri sunt străini, care intră să încerce produsele româneşti. Avem şi englezi cărora le place mâncarea românească. Ne trec pragul pentru sarmale, ciorbă de burtă sau tochitură. Avem şi un magazin tot cu produse româneşti“, a mai spus Florentina Popescu, potrivit gds.ro.

Eleva a început școala de la 4 ani, conform sistemului educațional britanic, moment în care știa doar câteva cuvinte în limba engleză. Părinții ei povestesc că în 6 luni de zile, Timeea vorbea fluent engleză, iar rezultatele la școală au fost cele mai bune.

În prezent, eleva a obținut la toate disciplinele numai calificativul "excelent", participând la diverse olimpiade naționale la care a avut rezultate de admirat.
Din acest motiv, ea a fost recomandată de către profesori să facă testul de inteligență, în urma căruia a fost acceptată în organizația Mensa.

Timeea are planuri mărețe pentru viitorul ei: „Vrea să devină avocat sau psiholog şi îşi doreşte să devină studentă la Oxford. Fiind acceptată de cei de la Mensa, are şanse la marile universităţi din lume şi opţiunile ei se îndreaptă acum spre Oxford sau Cambridge“, a mai spus mama elevei, potrivit gds.ro.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri