Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Alertă de maximă importanță pentru utilizatorii de Android! O aplicație fură bani din conturile bancare!

O aplicație ar fi folosită pentru a fura bani din conturile bancare ale utilizatorilor de Android care o descarcă.

Alertă de maximă importanță pentru utilizatorii de Android! O aplicație fură bani din conturile bancare!

profimediaimages.ro

Apicația, numită SnapTube, a fost descărcată de peste 40 de milioane de ori, este prezentată drept un instrument prin care utilizatorii pot descărca ușor clipuri de pe YouTube și Facebook.

Însă, utilizatorii care au descărcat această aplicație riscau ca SnapTube să îi aboneze la servicii premium costisitoare.

Mai multe aplicații oferă un serviciu premium plătit după o perioadă gratuită de probă, așa că datele bancare pot fi accesate în fiecare luna pentru abonament. Se pare că SnapTube făcea acest lucru pe fundal, fără să atenționeze utilizatorii.

În plus, chiar și utilizatorii care au șters aplicația riscau să plătească un continuare abonamentele premium, pentru că nu urmaseră pașii pentru dezabonare.

Câți bani s-ar fi furat prin aplicație și ce trebuie să facă cei care au descărcat-o

SnapTube ar fi reușit să sustragă peste 100 de milioane de dolari prin această metodă, potrivit The Mirror.

Atenție! Dacă primești această fotografie, nu o deschide! Telefonul cedează într-o secundă

Mobiuspace, dezvoltatorul SnapTube și al multor altor aplicații de succes, a susținut că nu știa de această „eroare" și că a fost cauzată de o altă aplicație cu care interacționează SnapTube. Google a eliminat SnapTube din PlayStore.

Chiar dacă aplicația nu mai poate fi descărcată, utilizatorii care au descărcat-o încă pot fi afectați de practicile SnapTube. Pentru a verifica, aceștia pot intra în Google Play Store, pe meniul din stânga sus, la „Subscriptions”. Acolo, utilizatorii pot vedea ce abonamente îi taxează și le pot anula.

Recomandari