Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Atenție! Dacă primești această fotografie, nu o deschide! Telefonul cedează într-o secundă

S-a creat isterie în rândul utilizatorilor de telefoane care funcționează cu sistemul Android și Google Pixel după ce o fotografie a fost distribuită masiv pe retelel de socializare și telefoanele li s-au blocat instant. Fotografia include un lac, un apus și un orizont înverzit.

Atenție! Dacă primești această fotografie, nu o deschide! Sistemul Android cedează într-o secundă

Mai multe mărci de telefoane par să fie afectate dacă această fotografie este folosită ca fundal de ecran, precum Samsung și Google Pixel. Fotografia face ca ecranul să se întrerupă constant, iar în unele cazuri este necesară revenirea la setările din fabrică.

Poza cu un un lac, un apus și un orizont înverzit face telefoanele Android să cedeze

Raportul final al autopsiei lui George Floyd îi dă fiori reci polițistului-criminal! Ce s-a descoperit în organismului bărbatului: Sănătatea criminalilor, în pericol

Jurnalistul de la Android Authority, Bogdan Petrovan, a declarat că fotografia nu a afectat telefonul său Huawei 20 Pro, însă dispozitivul Google Pixel 2 a cedat total.

După ce am setat fotografia ca imagine de fundal, telefonul s-a închis imediat. A încercat să repornească, însă ecranul se închidea constant”, a explicat acesta.

Restartarea telefonului în „safe mode” (prin apăsarea continuă a butonului de volum în timpul repornirii) „nu a rezolvat problema”, a mai adăugat Petrovan.

S-a anunțat data finală! Nelu Tătaru: "Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea"

Poza nu afectează toate dispozitivele care au ultima versiune a sistemului de operare Android, anume Android 10

Lansarea Android 11 trebuie să aibă loc săptămâna aceasta, însă a fost amânată. Samsung urmează să lanseze un update de sistem pe 11 iunie.

Care este motivul pentru care poza blochează telefoanele

Eroarea nu a fost comunicată oficial, însă Ken Munro și Dave Lodge, de la firma de securitate Pen Test Partners, au analizat problema pentru BBC.

Alertă de ploi torențiale și grindină, în 15 județe din țară. Ce zone vor fi afectate, în următoarele ore?

Pe măsură ce fotografiile digitale și-au îmbunătățit calitatea, telefoanele trebuie să verifice spațiul de culoare dintr-o anumită imagine pentru a-și da seama cum să o afișeze cum trebuie”, au spus Munro și Lodge.

„Acesta este modul prin care un telefon înțelege cum să afișeze nuanța corectă de verde, spre exemplu. Este posibil ca o fotografie să fie creată special cu mai multă informație de culoare, iar unele dispozitive pur și simplu nu pot face față. Telefonul cedează pentru că nu știe cum să gestioneze cum trebuie fotografia, iar dezvoltatorii de software probabil nu s-au gândit că așa ceva s-ar putea întâmpla”, au explicat cei doi experți.

Recomandari