Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00iUmor

Ploile torențiale fac ravagii în țară. O bucată de drum s-a desprins din cauza viiturii. Circulația a fost închisă de urgență

Ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe județe din țară, iar o bucată din DN 66A s-a prăbușit, vineri, în urma viiturilor de pe râul Joi, în zona Valea de Pești, județul Hunedoara. 

Ploile torențiale fac ravagii în țară. O bucată de drum s-a desprins din cauza viiturii. Circulația a fost închisă de urgență

Astfel, potrivit DRDP, o secțiune de drum s-a prăbușit din cauza viiturii pe DN 66A, în zona Valea de Pești, județul Hunedoara, iar drumarii au anunțat că circulația a fost închisă între Valea de Brazi și Câmpu lui Neag.

Imagini dramatice pe Valea Jiului! Coduri roșu și portocaliu, în mai multe zone din țară: „Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată!”

De asemenea, în zonele afectată de inundații s-au transmis mesaje RO Alert și au fost pornite sistemele de avertizare acustică a populației. Oamenii aflaţi în zonele afectate de viituri sunt rugați să evite pericolele, să nu tranziteze drumurile sau podurile aflate în calea torenţilor, să se refugieze, la nevoie, la nivelurile superioare ale locuinţei dacă este inundată gospodăria şi să respecte recomandările şi solicitările autorităţilor.

IGSU: Inundaţii în 36 de localităţi din 18 judeţe, cele mai afectate fiind Argeş, Botoşani şi Hunedoara. 160 de persoane au fost evacuate din zona inundabilă a Prutului

Totodată, autoritățile anunță că pompieri militari, jandarmi, salvamontiști din întregul județ Hunedoara precum și din județele Caraș-Severin, Timiș și Sibiu intervin cu 34 de motopompe pentru evacuarea persoanelor din zonele afectate cât și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut demersurile necesare pentru trimiterea în zonă a trei elicoptere pentru misiuni de recunoaștere în teren și salvare - evacuare.

Recomandari