Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

O elevă dintr-o comună din Sibiu copiază de mână caiete cu exerciții, pentru colegii ei! „Ei nu au posibilități, dar își doresc să țină pasul cu materia” VIDEO

O elevă din județul Sibiu a copiat de mână caietele cu exerciţii pentru colegii de şcoală fără acces la internet. A ajutat-o mama ei, învăţătoare la clasa întâi.

În comuna sibiană Vurpăr, nu toată lumea are internet. Iar elevii din familile sărace nu au practic nicio şansă la educaţie. Aşa că, împreună cu mama ei, învăţătoare la clasa I, eleva a vrut să schimbe ceva.

„Copiez niste exercitii, adunari, scaderi, figuri geometrice pentru copiii care nu au posibilitati si acces la tehnologia moderna. Imi face foarte mare placere sa fac acest lucru pentru ca ma bucur ca ii ajut pe cei care nu au posibilitatea”, a spus eleva Roxana, care a completat zeci de file de caiet cu exerciţii pentru colegii ei fără acces la şcoala online.

Acum, elevii din Vurpăr pot recupera materia pierdută. Prin gestul ei, Roxana vrea să înceapă un fenomen. Şi speră ca şi alţi elevi să-i urmeze exemplul.

Probele orale de la Bacalaureat se anulează! Fără examene de competențe în acest an!

„Mi-aș dori sa faca si altii acest lucru, deoarece conteaza foarte mult pentru ei. Sunt copii care nu au posibilități, dar isi doresc foarte mult sa poata sa tina pasul cu materia”, a mai spus eleva.

Gestul Roxanei face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de o fundaţie din Cluj. Zeci de copiii din toate colţurile ţării s-au implicat în activităţi caritabile, în timpul izolării.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari