O familie din Botoșani a fost la un pas de moarte după ce a consumat o salată de "leurdă"! Mama, tatăl și copilul au ajuns de urgență la spital cu intoxicație alimentară severă, viața lor atârnând de un fir de ață. Ce au consumat de fapt
Confuzie uriașă de frunze! De fapt și de drept, familia a consumat salată din frunze de lăcrămioară, o plantă toxică, care poate produce inclusiv moartea, atunci când este consumată în cantități mari.
Tatăl, cel care resimţea cel mai mult efectele toxice, a sunat la 112. La locuinţa familiei a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a preluat pe toţi trei şi i-a transportat la Urgenţe, unde au primit primul ajutor. „Pacienţii acuzau ameţeli, greaţă şi stare de vomă. Au fost stabilizaţi în serviciul nostru, după care au fost direcţionaţi către secţia de Infecţioase, pentru internare şi supraveghere medicală de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.
Potrivit medicilor, consumul unor cantități mici de frunze de lăcrămioare nu creează efecte adverse, însă în cazul unei salate, cantitatea de frunze consumate se mărește considerabil, având consecințe diverse, precum amețeli, stări de leșin, de vomă sau chiar bătăi neregulate ale inimii.
Medicii din cadrul UPU spun că odată cu sosirea primăverii, astfel de cazuri ajung la Urgenţe mai des, multe persoane confundând unele plante toxice cu cele comestibile. Ficusul, glicina, lăcrămioara, crizantema, sau narcisa sunt printre plantele cele mai toxice care pot cauza probleme persoanelor care le mănâncă sau le ating seva, potrivit monitorulbt.ro