Antena Căutare

Situație alarmantă. O femeie de 38 de ani a murit de gripă, iar alți zeci de copii au fost diagnosticați în ultimele trei zile

O femeie în vârstă de 38 de ani, din Sibiu, s-a stins din viață după ce a fost diagnosticată cu gripă. Acesta este al treilea caz la nivelul județului și al 15-lea la nivel național, în acest sezon.

Situație alarmantă. O femeie de 38 de ani a murit de gripă, iar alți zeci de copii au fost diagnosticați în ultimele trei zile Galerie
O femeie de 38 de ani a murit de gripă

Anunțul privind decesul femeii de 38 de ani a fost făcut de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Sibiu, care au dezvăluit că femeia era nevaccinată și suferea și de alte afecțiuni medicale. Mai exact, femeia suferea de obezitate, cardiopatie cu hipertensiune arterială și bronhopneumopatie.

În cazul ei, Institutul Cantacuzino București a confirmat virusul gripal AH3.

Cum îți dai seama dacă ești răcit sau ai contactat gripă. Tablelul simptomelor, publicat de medici

Acesta este al treilea deces în județul Sibiu și al 15-lea la nivel național, din cauza gripei.

Activitatea gripală a înregistrat un trend crescător în ultima perioadă, arată Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Ultima săptămână a fost prima săptămână epidemică din acest sezon, însă în România nu sunt întrunite, în acest moment, condițiile pentru declararea unei epidemii de gripă. Epidemia se declară în cazul în care vor fi 3 săptămâni epidemice consecutive.

Gripa în România. Cum faci diferența între gripă vs răceală?

Zeci de copii din Bacău au fost diagnosticați cu gripă

De asemenea, situația este dezastruoasă și la Buzău, unde aproape 30 de copii au fost diagnosticați cu gripă în ultimele trei zile.

”Cazurile de gripă confirmate au fost direcţionate la secţia Boli Infecţioase iar cazurile diagnosticate cu infecţii respiratorii şi pneumonii au rămas internate în secţia Pediatrie. La acest moment secţia de Pediatrie este ocupată în proporţie de 75%”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă.

Care este starea bebelușului abandonat de infirmiera din Balș într-o cutie de carton... Ialomiţa: O barcă în care se aflau patru bărbaţi s-a răsturnat, pe braţul Borcea; doar doi dintre ei au reuşit să ajungă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x