Antena Căutare

O gravidă infectată cu COVID-19, operată de urgență, la Iași! Ce s-a întâmplat cu bebelușul, imediat după naștere. Medic: „Sunt emoţii şi pentru noi” - VIDEO

O gravidă în vârstă de 20 de ani a fost operată de urgență, la Iași, la doar 26 de săptămâni de sarcină, după ce medicii au decis că intervenția chirurgicală a fost singura cale pentru a salva viața tinerei, precum și a bebelușului ei. 

Tânăra mămică testată pozitiv cu noul coronavirus, în vârstă de 20 de ani, aflată la a doua sarcină, a ajuns de urgenţă din Vaslui, la Iaşi.

„Ea fiind cu membrane rupte, spontan de câteva zile, s-a ajuns la concluzia că necesită intervenţie cezariană pentru a nu apărea alte complicaţii. A fost asimptomatică, nu prezenta acuze”, a spus doctorul Andrei Cazacenco, coordonator ATI la maternitatea „Elena Doamna”.

Intervenţia a fost una dificilă, mai ales că medicii au fost obligaţi să poarte echipamente de protecţie. Însă salvarea a două vieţi a fost mai presus de orice.

„A trebuit să intervenim pentru a salva copilul. Mama este bine, este stabilă. Sperăm că va fi bine. Sunt emoţii şi pentru noi, că suntem supuşi riscului de infectare, şi pentru copil. Trebuie să avem curaj pentru că eu sincer, de asta mi-am ales meseria... Şi toţi, cred - să salvăm vieţi”, a spus Mihai Marin, medic rezident la Maternitatea „Elena Doamna”.

Medicii de la maternitatea Elena Doamna, din Iaşi, au amânat cât au putut de mult naşterea.

„Un caz cu un grad de complexitate ridicat. Este vorba de o pacientă din judeţul Vaslui care a adus pe lume un nou-născut cu vârsta gestaţională de 26 de săptămâni”, a spus Gabriel Marinescu, manager al Maternității „Elena Doamna” Iaşi.

Bebeluşul, un băieţel, a fost internat la secţia de neonatologie a Maternităţii „Cuza Vodă", din Iaşi. Potrivit medicilor, sarcina nu a fost urmărită.

Când se va confrunta România cu un al doilea val de îmbolnăviri de coronavirus! Alexandru Rafila: „Sperăm să avem până atunci un tratament!”

„Fiind vorba de un prematur cu greutate de un kilogram, el trebuie transferat în incubator de SMURD către maternitatea care îngrijește acești nou-născuți. Rezultatele analizelor vor arăta dacă este sau nu şi el infectat cu coronavirus. Mama sa va rămâne sub observaţie la cealaltă maternitate.”, a spus profesor doctor Diana Cimpoesu, medic coordonator SMURD.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici.

Schimbare pentru românii cu vârste de peste 65 de ani! Când vor putea ieși din case. Marcel Vela: „A venit căldura, așa ... Prințesa Sofia a Suediei, voluntar în prima linie împotriva coronavirusului! Face treabă de infirmieră: schimbă paturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x