O icoană făcătoare de minuni va fi adusă în București. Data până la care credincioșii din Capitală se vor putea închina în fața ei

 

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dintr-un Lemn, făcătoare de minuni, va fi adusă în pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, marţea viitoare, cu prilejul hramului închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Delegaţia care va purta icoana va ajunge în Capitală marţi, 14 august, în jurul orei 17.00, potrivit basilica.ro.

De la ora 17.15 va fi organizată o procesiune în jurul bisericii cu icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare şi moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.

Apoi, icoana şi moaştele sfântului vor fi aşezate spre închinare credincioşilor în pridvorul bisericii de la km 0 al Capitalei.

În cursul aceleiaşi zile va fi oficiată Slujba Privegherii şi Prohodul Maicii Domnului.

Icoana va rămâne în Bucureşti până în data de 16 august.

Potrivit site-ului crestinortodox.ro, Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, de la Mănăstirea Dintr-un Lemn, judeţul Vâlcea, „este una dintre cele mai cinstite icoane din ţară, atât pentru vechimea şi măiestria cu care este lucrată, cât mai ales pentru nenumăratele minuni săvărşite înaintea ei".

Mănăstirea Dintr-un Lemn, aflată în comuna Frânceşti, la aproximativ 25 de kilometri înspre sud de municipiul Râmnicu Vâlcea şi la alţi 5 kilometri de oraşul Băbeni, este una dintre cele mai mari mănăstiri din judeţul Vâlcea. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe