Antena Căutare

Măsuri drastice impuse de autorități pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus. Ce ar putea să conțină noua Ordonanță Militară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță o nouă Ordonanță Militară, ce ar urma să fie anunțată în cursul zilei de marți. Potrivit unor voci, aceasta va conține prelungirea stării de urgență, dar și noi restricții. 

Măsuri drastice impuse de autorități pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus. Ce ar putea să conțină noua Ordonanță Militară
Măsuri drastice impuse de autorități pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus. Ce ar putea să conțină noua Ordonanță Militară

Potrivit unor surse, noua ordonanță militară ar putea să prevadă un alt interval orar pentru ieșirea din case a bătrânilor de peste 65 de ani, mai ales că aceștia au nevoie de cumpărături înainte de Paște.

De asemenea, Ordonanța Militară nr. 9 ar putea să prevadă obligativitatea purtării măștilor de protecție pentru toți oamenii.

„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară.

Ultima oră! Alte 333 de cazuri noi de coronavirus în România! Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 6633! Avem 331 de morți!

E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături”, a spus Bogdan Despescu.

În ceea ce privește relaxarea restricțiilor, Marcel Vela a declarat că nu poate să spună când va avea loc, întrucât totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.

”Da, o să mai fie o Ordonanță Militară săptămâna aceasta, conținutul îl veți afla la momentul potrivit. Nu pot să dezvălui acum din OM, dar tot ceea ce vă anunțăm rezultă în urma unor analize pertinente a specialiștilor, în funcție de evoluția cazurilor, în funcție de evoluția coronavirusului.

„Lucrurile merg spre ceva mai grav”. Raed Arafat, semnal de alarmă îngrijorător! Cum va evolua pandemia de coronavirus în România?

Este impropriu să estimez acum cât vor mai dura restricțiile și care va fi dinamica evoluției coronavirusului.”, a spus Marcel Vela.


Noi măsuri anunțate și pentru granița cu Bulgaria

De asemenea, o altă prevedere a noii ordonanțe ar putea să fie legată de granița cu Bulgaria, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

”Ar trebui să mai reglăm zona de sud, granița cu Bulgaria, unde există un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole. Așa cum am permis pentru Ungaria ar trebui să permitem și pentru Bulgaria. Ar mai trebui să introducem în excepțiile de la regurozitatea controlului, așa cum am făcut cu șoferii de camioane, și navigatorii de pe vasele și tot ceea ce ține de navigația de mărfuri.

„Rușine! Îl punem pe Gigi Becali în locul tău! De ce nu vorbești la polițiști să nu mai omoare bătrâni și tineri pe stradă? Le pune-n mașini și le bate!”. Un rom din Țăndărei l-a amenințat pe Iohannis - VIDEO

Mai sunt și alte propuneri făcute de colegii miniștri. În funcție de decretul prezidențial de săptămâna viitoare mai sunt și alte zone sau domenii de care trebuie să ne ocupăm, cu siguranță săptămâna viitoare, în concluzie, va mai fi o ordonanță. S-ar putea să se numească 1, fiind după noul decret, sau 9, în funcție de prelungirea stării de urgență”, a completat ministrul.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Până pe 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19 (coronavirus), anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 204 de pacienți.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.998 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 94 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate.

O asistentă medicală din Ţăndărei, al treilea cadru medical care a murit din cauza COVID-19... Preşedintele Klaus Iohannis urmează să anunţe prelungirea stării de urgenţă. Ce presupune aceasta în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x