Antena Căutare

O NOUĂ SCHIMBARE radicală în învăţământul românesc! Profesorii nu mai au voie să le facă asta elevilor

Din 2018, bacalaureatul începe în ...februarie, dar nu este singura modificare din Educaţie! 

Din 2018, bacalaureatul începe în ...februarie, dar nu este singura modificare din Educaţie!

Veste uriașă pentru toți elevii! Încă o zi liberă, până la vacanța dintre semestre

După o perioadă în care șefii din Educație au făcut experimente pe elevi, în primele zile din ianuarie, ministrul Liviu Pop a venit cu alte noutăți. Telefoanele mobile vor fi interzise, dispar elevii de serviciu, iar școlarii nu pot fi sancționați dacă nu poartă uniformă. De asemenea, profesorii nu mai au voie să îi amenințe pe elevi cu note mici. Totodată, ministerul vrea să dea mai multă greutate materiilor la alegere și a propus trei variante de programă, pentru liceu.

ALTE SCHIMBĂRI DIN ÎNVĂŢĂMÂNT

„E o propunere de plan-cadru orientată către catedrele profesorilor”, susține Daniela Vișoianu, președintele Coaliției pentru Educație, citată de "Tribuna Învăţământului". Cu alte cuvinte, spun experții în educație, măsura îi ajută pe profesorii care nu sunt titulari, nicidecum pe elevi.

O altă modificare importantă ce intră în vigoare chiar în acest an este legată de bacalaureat. Astfel, peste doar o lună, toți elevii de clasa a XII-a vor susține probele orale la limba română, o limbă străină și competențele digitale. Probele scrise sunt programate, ca și până acum, în luna iunie.

Revoltător. Cum a murit un copil de doi ani în România anului 2018. A fost dus la terapie intensivă și apoi...... Miracol? O româncă a născut în timp ce se afla la toaleta din curtea casei, scăpând nou-născutul în hazna. Micuţul a fo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x