Antena Căutare

Veste uriașă pentru toți elevii! Încă o zi liberă, până la vacanța dintre semestre

O nouă zi liberă pentru elevi, deși între vacanța de Sărbători și cea intersemestrială nu sunt mai mult de două săptămâni de cursuri. Școlarii și preșcolarii nu vor merge la ore în data de 24 ianuarie, zi care pică într-o miercuri. Ziua Unirii Principatelor Române a fost declarată zi liberă nelucrătoare încă din anul 2016.

O nouă zi liberă pentru elevi, deși între vacanța de Sărbători și cea intersemestrială nu sunt mai mult de două săptămâni de cursuri. Școlarii și preșcolarii nu vor merge la ore în data de 24 ianuarie, zi care pică într-o miercuri. Ziua Unirii Principatelor Române a fost declarată zi liberă nelucrătoare încă din anul 2016.

Iată ce vacanțe vor avea cei din învățământul preuniversitar în următoarea perioadă:

Vacanţă intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)

Vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)

Vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018)

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a în anul ce vine vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018.

De menţionat este şi că elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale la începutul celui de al II-lea semestru, în luna februarie, potrivit unui anunţ făcut de ministrul Educaţiei Liviu Pop.

În ceea ce privește “Școala altfel”, programul va dura 5 zile consecutive lucrătoare și va fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlilor, se arată în programul publicat de Ministerul Educației pe site-ul edu.ro.

Desfăşurarea programului nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale, care vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

ALERTĂ de la ANM, după valul de aer siberian: Vor fi fenomene extreme în aproape toată țara... Românii ar putea scoate bani din buzunare pentru terminarea lăcaşului de cult din centrul Capitalei: "Este o datori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x