Antena Căutare

O platformă importantă de petrol a fost oprită de Greenpeace! Cum va afecta economia?

Activiştii Greenpeace au anunţat duminică că au oprit progresul unei platforme petroliere destinate programului de exploatare a unei companii energetice din Marea Nordului, în largul coastelor Scoţiei, relataeză Reuters, citat de Mediafax.

Activiştii Greenpeace au anunţat duminică că au oprit progresul unei platforme petroliere destinate programului de exploatare a unei companii energetice din Marea Nordului, în largul coastelor Scoţiei, relataeză Reuters, citat de Mediafax.

Activiştii au cerut ca una dintre cele mai mari companii energetice din lume să pună capăt imediat forării unor noi puţuri de petrol şi să investească doar în energii regenerabile sau să îşi sisteze operaţiunile şi să returneze banii investitorilor.

Greenpeace a transmis într-o declaraţie că o echipă de activişti în ambarcaţiuni a trecut pe lângă platforma de 27.000 de tone, care încerca să părăsească portul Cromarty Firth.

Declaraţia a citat un activist de la Greenpeace din Scoţia identificat drept Jo: "Această platformă şi cele 30 de milioane de barili pe care încearcă să le foreze sunt un semn sigur că BP se angajează să facă afaceri ca de obicei, alimentând o urgenţă climatică care ameninţă milioane de vieţi şi viitorul lumii vii ".

BP a anunţat într-o declaraţie: "Deşi recunoaştem dreptul la protest paşnic, acţiunile acestui grup sunt iresponsabile şi se pot pune pe sine şi pe ceilalţi într-un pericol inutil".

Compania a transmis că lucrează cu Transocean Ltd, proprietarul şi operatorul platformei, precum şi cu alte autorităţi pentru rezolvarea situaţiei.

BP a adăugat că împărtăşeşte preocupările protestatarilor cu privire la climă şi că sprijină acordul privind clima de la Paris.

O victimă a atentatelor sângeroase din SUA, identificată după 18 ani! Experții au analizat un fragment de os pentru a st... O femeie care arunca cojile de semințe pe jos în tren, apostrofată de o puștoaică: ”Nu vă este rușine puțin?”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x