Antena Căutare

O romanca a fost desemnata judecator al Tribunalului de Dispute al ONU

Alessandra Giusepina Greceanu a fost desemnata, la 16 aprilie 2012, la New York, judecator "ad-litem" al Tribunalului de Dispute al ONU, anunta Ministerul de Externe, citat de Hotnews.

Potrivit MAE, candidatul Romaniei a fost preselectat de catre Consiliul Intern de Justitie al ONU, in baza interviurilor si probelor scrise desfasurate la Haga in 2011, fiind recomandat votului Adunarii Generale a ONU, impreuna cu alti candidati, la alegerile din 16 aprilie 2012.


Alessandra Giusepina Greceanu este in prezent judecator al Curtii de Apel Bucuresti. A detinut anterior posturile de judecator expert la Ministerul Justitiei, judecator la Tribunalul Bucuresti si judecator la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Ministerul precizeaza ca judecatoarea Alessandra Giusepina Greceanu a castigat alegerile la o diferenta semnificativa de voturi fata de contracandidat (de cetatenie canadiana), la acest lucru contribuind si demersurilor diplomatice desfasurate de MAE prin intreaga retea de misiuni diplomatice, atat pe paliere bilaterale, precum si regionale si multilaterale.

Tribunalul de Dispute al ONU a devenit operational de la 1 iulie 2009, iar mandatele de judecator ad-litem presupun un statut deosebit, ce permite participarea magistratilor la complete speciale de judecata.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, Alessandra Giusepina Greceanu este judecator al Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a IV-a Civila. A detinut anterior, posturile de judecator expert la Ministerul justitiei, judecator la Tribunalul Bucuresti si judecator la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Alessandra Giusepina Greceanu este licentiata a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si absolventa a Institutului National al Magistraturii, promotia 1993-1994. A urmat programul de masterat al Academiei Central-Europene de Stiinta si Arta, organizata impreuna cu Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati.

foto: luju.ro

VIDEO! Un muncitor a murit ingropat de viu, in Galati... Hackerul roman care a spart serverele NASA trebuie sa plateasca peste 580.000 dolari agentiei spatiale americane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x