Antena Căutare

O româncă din Spania a fost arestată din greșeală. Femeia locuiește de 20 de ani departe de casă

O româncă, care s-a stabilit în Spania acum 20 de ani, a avut parte de clipe dificile, după ce a fost arestată, din cauza unei erori judiciare.

colaj romanca spania
O româncă, care s-a stabilit în Spania acum 20 de ani, a avut parte de clipe dificile, după ce a fost arestată, din cauza unei erori judiciare. | captură foto Diasporamadrid.com/ ziarulromanesc.es

Mirela Stoian, în vârstă de 38 de ani, lucrează ca bucătar într-un bar de pe coasta din Granada, scrie Diasporamadrid.com.

Citește și: Marius are cinci copii și mătură străzile din București cu o mână aproape nefuncțională pentru 1.500 de lei. Povestea dureroasă

O româncă din Spania a fost arestată din greșeală. Femeia locuiește de 20 de ani departe de casă

Femeia s-a stabilit acum mulți ani în orașul spaniol Almunecar, din provincia Granada. Nu locuiește singură, ci alături de fiica sa, o adolescentă de 15 ani.

Ghinionul a făcut ca românca să treacă printr-o experiență neplăcută, lăsând-o cu o sperietură pe care nu o va uita niciodată.

Mai exact, Mirela Stoian a reclamat furtul motocicletei sale în luna august a acestui an, însă în loc să primească ajutor, femeia a fost urcată într-o dubă și dusă spre arestul poliției locale.

Din cauza unei erori judiciare, românca a trebuit să petreacă șase zile după gratii în închisoarea din orașul spaniol Albolote.

Totul s-a întâmplat din cauză că românca a fost confundată cu o altă delincventă, tot româncă, acuzată de furt.

Fără să vrea, Mirela a trăit șocul vieții sale, fiind vorba despre o nedreptate căreia i s-a făcut. Câteva luni mai târziu de la incident, femeia recunoaște că acel coșmar a continuat.

Totodată, femeia a depus o cerere de despăgubiri pe care a înaintat-o către Ministerul Justiției.

Citește și: Cât durează vacanța de iarnă a elevilor, în cele 5 module de învățare. Pentru prima dată structura anului include 5 vacanțe

Cum s-a ajuns ca femeia să stea în spatele gratiilor pentru ceva ce nu a făcut

Pentru că a vrut să declare furtul motocicletei sale, Mirela Stoian s-a prezentat la sediul Gărzii Civile, dar odată ce a ajuns acolo, a fost reținută și arestată, mai scrie Diasporamadrid.com.

Atunci, românca a încercat, cu disperare, să nege acuzația de vinovăție în fața ofițerilor și avocatului.

Avocata femeii a explicat faptul că datele personale ale româncei au fost introduse greșit în ordinul de arest, timp în care Mirela Stoian a făcut demersurile de cercetare către tribunalul care a emis ordinul.

Până la urmă, avocata româncei a luat legătura cu avocatul femeii pe care o căutau oamenii legii și a aflat că, într-adevăr, Mirela Stoian nu era clienta sa, care trebuia să fie arestată.

Chiar și cu ajutorul ambilor avocați, femeia a fost arestată și dusă la închisoare pentru câteva zile. Atunci, directorul penitenciarului unde se afla românca și-a dat seama de eroarea făcută, așa că a început demersurile de a face dreptate româncei.

În final, rezultatul a fost acela că a existat o eroare de calculator, urmând să apară datele personale reale ale femeii pe care oamenii legii o căutau, de fapt.

„Era suficient să urmăriți înregistrarea procesului pentru a vedea că Mirela, inculpata, nu semăna deloc cu clienta mea“, a transmis avocata româncei.

„S-a întâmplat ca – în acele zile – mama mea să vină din România să aibă grijă de fiica mea. Altfel aș fi putut pierde și custodia fetei. Astfel de fapte sunt un lucru la care nimeni nu se așteaptă să i se întâmple vreodată“, a explicat Mirela Stoian, mai precizează sursa citată anterior.

Cutremur în România, în a doua zi de Crăciun! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit seismul produs pe 26 decembrie... Scumpiri în anul 2023. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x