Antena Căutare

Moment emoționant la Spitalul „Marie Curie”! O tânără a cântat la vioară, sub ferestrele saloanelor! Medicii au aplaudat! „Mi se mai întâmplă să plâng în timp ce cânt, dar acum, într-adevăr, a fost copleşitor” - VIDEO

O tânără a cântat la vioară, în parcarea Spitalului Marie Curie, în ziua de Paște, sub geamurile saloanelor. Medicii au aplaudat emoţionaţi, în timp ce, de la ferestre, copiii s-au bucurat de spectacolul unic.

„Am venit să încerc sa le zmulg un zâmbet şi părinților şi copiilor, cât și cadrelor medicale pentru că ei sunt aici pe baricade. Au ieşit părinţii cu copiii la geam. Emoţia a fost foarte puternică. Mi se mai întâmplă să plâng în timp ce cânt, dar acum, într-adevăr, a fost copleşitor”, a spus violonista Alexandra Violin, pe numele din buletin, Alexandra Gromic.

De doi ani, Alexandra Violin încearcă să aducă o rază de speranţă la spitalul Marie Curie. Tânăra este voluntară la secţia de oncologie.

„Suntem o mână de voluntari. Venim aici la zilele de sărbătoare, la zilele copilului, pentru că sunt multe cazuri aici de familii care practic locuiesc în spital şi sunt singuri”, a explicat ea.

„Sunt foarte multe cazuri de copilaşi bolnavi şi sunt din provincie, sunt la vârste inimaginabile. Este. Unii sunt foarte, foarte mici, sunt bebeluşi. Este foarte dificil pentru că ei stau mereu închişi în salon, vine foarte puţină lume la ei. Nu prea ai voie să-i vizitezi”, a adăugat ea.

Alexandra Violin este și ea mamă și alege să cânte, ca să împăartă optimism, acolo unde este mare nevoie de el.

„De când a intervenit toată situația asta cu coronavirusul, joia, când veneam noi în vizită, se fac live-uri pe Facebook. Ei au nevoie de lucruri foarte bune și pozitive, să se încarce. Şi emoţia pe care o eman este poate amplificată de starea mea de părinte”, a mai spus violonista.

Un medicament, dovedit eficient în vindecarea pacienților cu coronavirus! Când va fi disponibil. Alexandru Rafila: „A fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola”

Voluntariatul printre copiii bolnavi este o misiune pe cât de nobilă, pe atât de dureroasă. Iar Alexandra simte din plin fiecare emoţie.

„După ce plec, trag mașina pe dreapta, mă descarc și apoi mă duc acasă la copiii mei. Am zis şi eu, la început, că nu cred că aş putea. Dar mi-am dat seama că un fir de bucurie face mai mult decât egoismul meu de a nu intra şi a nu vedea ce se întâmplă acolo”, a mai explicat ea.

Alexandra Violin a început să studieze vioara, la vârsta de șapte ani. A absolvit Universitatea de Muzică din București și este membra fondatoare a cvartetului Amadeus. Timp de 13 ani, a concertat în numeroase țări din Europa, Asia și Africa.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de coronavirus în România, precum și al cazurilor de infectare, aici!

Un medicament, dovedit eficient în vindecarea pacienților cu coronavirus! Când va fi disponibil. Alexandru Rafila: „A fo... Polițiști bătuți de un grup de romi, pe stradă, în Codlea! I-au lovit în cap, cu lopeți! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x