Antena Căutare

Un medicament, dovedit eficient în vindecarea pacienților cu coronavirus! Când va fi disponibil. Alexandru Rafila: „A fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola”

Un medicament ce a vindecat este 100 de pacienți cu coronavirus va fi disponibil după ce va fi autorizat și fabricat din toamnă, după cum a anunțat profesorul doctor Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Un medicament, dovedit eficient în vindecarea pacienților cu coronavirus! Când va fi disponibil. Alexandru Rafila: „A fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola” Galerie
Un medicament, dovedit eficient în vindecarea pacienților cu coronavirus! Când va fi disponibil. Alexandru Rafila: „A fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola” | profimediaimages.ro

„Medicamentul Remdesivir este un antiviral care a fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola. El nu prea s-a dovedit eficace în infecția cu virusul Ebola, însă se pare că e foarte eficace în infecția cu noul coronavirus. Ce e interesant e că studiul de fază III, care întrunește 4.000 de pacienți din toată lumea, 2.400 din ei cu forme grave, a avut un prim răspuns.

Primul site care a terminat studiul clinic a fost Spitalul din Chicago, unde sunt tratați astfel de pacienți. A inclus 125 de pacienți, dintre care 113 cu forme grave, cu două excepții: au fost două decese. În rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână", a spus doctorul Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.

Potrivit medicului, durata tratamentului a fost scurtă. El a precizat că se testează două scheme terapeutice, una de cinci zile, alta de zece zile, pentru a se vedea care e schema optimă. Este posibil să existe și o recomandare intermediară, la sfârșit.

Doctorul a mai spus că acesta este primul medicament ce ar putea fi aprobat ca tratament al cauzei.

„Transpiram din toţi porii, nu puteam să respir, nu îmi mai simţeam degetele. Soția mea a început să plângă”. Un medic care a operat o fetiță bolnavă de COVID-19, mărturie emoționantă! VIDEO

„E primul medicament care sperăm să fie aprobat ca medicament al cauzei, al infecției. Celelalte medicamente pe care le folosim în momentul de față sunt mai puțin legate de replicarea virală, de înmulțirea virusului.

Mai degrabă sunt implicate în reducerea efectelor infecției, cum este Hidroxiclorochina. În paralel se testează și alte antivirale, unele dintre ele provin din Japonia, China. Cred că la toate aceste tratamente antivirale ar trebui să avem un răspuns începând din toamnă. Atunci cred că Remdesivirul ar putea să fie deja autoritzat și să fie fabricat", a mai spus Alexandru Rafila.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de coronavirus în România, precum și al cazurilor de infectare, aici!

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, depistat cu coronavirus! Unde va fi tratat... Moment emoționant la Spitalul „Marie Curie”! O tânără a cântat la vioară, sub ferestrele saloanelor! Medicii au aplaudat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x