Într-un articol lung și aparent plin de umor, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din districtul Tongzhou, Beijing, a lămurit, pe contul lor de WeChat, că în mod normal, gazele intestinale nu constituie o altă cale de transmitere a COVID-19.
În mod normal nu există acest risc, dar nu este exclusă posibilitatea ca virusul să fie transmis şi pe această cale, dacă cineva se află suficient de aproape de persoana infectată care eliberează gazele intestinale, potrivit experţilor în sănătate, care au răspuns la o întrebare pusă de utilizatori. Altfel, în mod normal, pantalonii şi lenjeria intimă reprezintă un filtru eficient.
Citește și: 10 sfaturi ale Ministerului Sănătății pentru a ne proteja de coronavirus
Întrebarea a apărut după ce un medic a descoperit urme de coronavirus în fecalele şi urina persoanelor infectate.
Potrivit unui experiment realizat în urmă cu câţiva ani de Karl Kruszelnicki şi Luke Tennent, oamenii nu trebuie să poarte filtre şi în zona posteriorului, deoarece pantalonii pot stopa eficient bacteriile şi virusurile.
În concluzie, spun experţii chinezi, dacă toată lumea poartă pantaloni, nu există riscul transmiterii COVID-19 şi prin intermediul gazelor intestinale. Dacă un om infectat nu poartă pantaloni sau lenjerie intimă şi eliberează gaze, există posibilitatea ca persoanele aflate în apropiere să fie infectate cu coronavirus.
Primul caz de Covid-19 creează deja panică! Edilii din judeţul Gorj au cerut să fie suspendate orele din cauza coronavir... Bebeluș suspect de coronavirus, internat în spital. A călătorit împreună cu părinții din Bacău în Italia weekendul trecu...