Antena Căutare

Observator Special: Sacrificiile pe care le presupune viata monahala

Ai putea sa renunti la bluza ta preferata? Ai putea sa renunti la cluburi, la petreceri, la prieteni? Ai putea sa renunti chiar si la familie? Atunci inseamna ca te-ai gandit deja sa te calugaresti. Unii privesc viata monahala ca pe ultima incercare a unui om de a-si gasi linistea sufleteasca. Altii spun ca este singura cale. Insa drumul spre chilie nu este deloc usor pentru nimeni. Pana sa se calugareasca, fratii si surorile trec prin incercari care le testeaza rabdarea, dorinta si, bineinteles, credinta.

Esti pregatit sa renunti la tot? Aceasta este prima intrebare la care trebuie sa raspunzi. Daca raspunsul este nu, intoarce-te de unde ai venit. Daca este da, mai gandeste-te.

Drumul catre calugarie incepe la parintele duhovnic. Insa si calugaritele mai experimentate pot oferi un indrumar tinerelor care vor sa devina miresele lui Hristos.
Inainte de conditiile legale si de regulamentele interioare, cel mai greu pas se afla in mintea celui care isi doreste o viata la manastire.

Asta inseamna sa renunti la prieteni, sa renunti la familie. Chiar daca familia nu renunta la tine. In acest reportaj, tanara care isi doreste sa se calugareasca este insotita de verisorul ei care o condamna.

“Nimeni n-a fost de acord cu decizia mea. Nimeni! Si eram o copila de 18-19 ani. Ca mama, tata, frati, surori nu sunt de acord, asta-i dorinta fiecaruia”, spune tanara.

Odata primiti in manastire, oamenii testeaza viata de calugar sau de maicuta cel putin un an. Doar asa isi pot da seama daca viata monahala este cu adevarat chemarea lor.

Exista cale de intoarcere catre lume, dar nu mai exista o a doua sansa in manastire.

Alti oameni, chiar si mai in varsta, privesc viata monahala precum o inchisoare. Insa toti cad de acord ca dorinta de a-ti dedica total viata lui Dumnezeu vine din suflet.

In Romania, exista aproape 3.500 de calugari si in jur de 5.000 de maicute, care traiesc in 631 de manastiri din toata tara.

Patriarhia Romana doreste mutarea terenului de tenis de langa Catedrala Neamului... Observator Special: Pietele din tara in care se gasesc cele mai ieftine alimente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x