Antena Căutare

Observator Special: Pietele din tara in care se gasesc cele mai ieftine alimente

Mancarea "mananca" aproape toti banii romanilor. Asta daca sunteti comozi si va cumparati alimentele din piata de langa casa, desi la cateva statii distanta sunt la jumatate de pret. Reporterii Observatorului Special au mers prin pietele din tara si va arata unde se gasesc alimentele cele mai ieftine.

La Piata Progresul din Capitala, de 20 de lei cumperi legume cat sa-ti ajunga doua-trei zile. Aici, rosiile se vand cu cinci-sase lei kilogramul, castravetii cu opt lei, iar ridichiile costa un leu legatura.

Daca sunteti vegetarieni si vreti sa faceti economie de bani, veniti si aprovizionati-va cu legume si frcute din pietele din sudul Capitalei. Aici, preturile sunt mult mai mici. De exemplu, kilogramul de mere se vinde cu un leu.

Si fructele exotice au preturi avantajose in cea mai mare piata din Capitala. Bananele se vand cu cinci lei, iar portocalele, cu doar trei lei kilogramul.

In capatul celalalt al Bucurestiului, la Piata Baneasa, bananele costa opt lei, iar portocalele se vand la pret dublu fata de pietele din sud. Pentru clientii cu gusturi rafinate si cu dare de mana, comerciantii au la vanzare si cirese, cu 220 de lei kilogramul.

Ieftin se mananca la Harghita. Cartofii si carnea de porc au cele mai mici preturi din tara. Un kilogram de cartofi costa 1,2 lei. Cel mult noua lei costa kilogramul de carne de porc la carcasa, in timp ce in Moldova pretul este dublu. Un kilogram de carne de porc la carcasa se vinde 22 de lei.

Clujenii amatori de carne de pui sunt norocosi. La Cluj carnea de pui este cea mai ieftina din tara. Un kilogram de carne costa chiar si 6 lei. Iar comerciantii vand tone de carne pe luna.

La Oradea, in schimb, un kilogram de carne de pui se vinde de trei ori mai scump decat la Cluj. In pietele oradene preturile la carnea de pui sunt cele mai piperate comparativ cu restul tarii. De exemplu, pentru un kg de piept file, trebuie sa scoateti din buzunar 22 de lei.

Jumatate din banii pe care ii castiga un roman intr-o luna se duc pe mancare, arata cele mai recente statistici.

Observator Special: Sacrificiile pe care le presupune viata monahala... Un baiat de 14 ani cu mana rupta a fost lasat sa astepte aproape zece ore pe holurile Spitalului Judetean din Tulcea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x