Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Iohannis, vizită la spitalul ridicat de Armată: ”Este o perioadă grea, ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus!”

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au vizitat, în urmă cu puțin timp, noul spital de campanie ce a fost construit de Armată, în Otopeni, la Institutul Ana Aslan. 

Iohannis, vizită la spitalul ridicat de Armată: ”Este o perioadă grea, ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus!”

Președintele României Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban efectuează, astăzi, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

ALERTĂ! Încă trei decese din cauza coronavirusului în România. Bilanțul morților a ajuns la 29 de morți

La finalul vizitei, președintele Klaus Iohannis a făcut și o declarație, în care a ținut să le reamintească românilor să respecte regulile impuse de autorități.

”Este impresionant ce au reușit militarii în puține zile. Spitalul nu este dat în folosință, dar în cursul acestei zile va primi toate autorizațiile.

Suntem pregătiți, România este pregătită să facă față acestei crize cât se poate de bine. După ce se va termina această criză vom face o evaluare la sânge a tuturor spitalelor din România pentru a vedea exact ceea ce lipsește, iar pe viitor să putem face față oricărei crize.

Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România: ”Vom trece de 1.000 de cazuri de coronavirus pe zi!” Când se va întâmpla acest lucru

Oricât de bine ar fi pregătite autoritățile și sunt bine pregătite, o parte importantă din responsabilitate revine oamenilor. Evitați să ieșiți din case, spălați-vă pe mâini.

Este o perioadă grea, dar așa cum ne spun experții va urma o perioadă și mai grea! Suntem la începutul unei perioade foarte grele, dar împreună vom trece peste această perioadă.”, a spus Klaus Iohannis, în urma unei vizite la Spitalul Militar Roll2.

Spitalul ROL 2 va funcționa ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) și va acorda asistență medicală specializată pentru pacienții potențial infectați cu virusul SARS-CoV-2, cazurile ușoare și medii.

Recomandari