Antena Căutare

Avertisment cumplit făcut de oamenii de știință! Oceanele absorb mai multă căldură decât s-a estimat! Ce se va întâmpla în următoarea perioadă

Oamenii de știință atrag atenția că oceanele atrag o cantitate mai mare de dioxid de carbon decât s-ar fi așteptat, lucru care nu este tocmai bun pentru omenire. 

Oamenii de știință atrag atenția că oceanele atrag o cantitate mai mare de dioxid de carbon decât s-ar fi așteptat, lucru care nu este tocmai bun pentru omenire.

Mai exact, în ultimii ani, lumea a ignorat total cantitatea de dioxid de carbon care este absorbită de oceane. Astfel, un studiu realizat recent aarătat că mările au absorbit nu mai puțin de 60 la sută dioxid de carbon față de cât s-a crezut inițial, ceea ce înseamnă că Pământul este mai sensibil la emisiile de combustibil.

Oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că acest lucru îngreunează misiunea de a ține sub control încălzirea globală. Ba mai mult, ei au lansat un avertisment dur și susțin că în ultimii 25 de ani, oceanele au preluat mai bine de 90 la sută din excesul de căldură provocat de gazele cu efect de seră.

Cercetătorii au explicat, de asemenea, că în ultimii 25 de ani mările au absorbit de 150 de ori mai multă cantitate de energie folosită pentru a genera electricitate la nivel mondial, cu 60 la sută mai mult față de estimările anterioare, ceea ce este o problemă uriașă, întrucât va provoca schimbări semnificative în apă.

“Un ocean mai cald va avea mai puțin oxigen și asta are implicații asupra ecosistemelor marine”, a spus un cercetător. “Există și nivelul mării, dacă încălziți mai mult oceanul, veți avea mai multă expansiune termică și, prin urmare, o creștere a nivelului mării”, a continuat acesta.

De asemenea, același studiu a arătat că emisiile de dioxid de carbon din activitățile umane trebuie să fie reduse cu 25% mai mult decât s-a estimat anterior.

Valentina şi Cristi Borcea s-au trezit cu PROCURORII la uşă! Omul de afaceri este bănuit de infracţiuni grave... Accident ULUITOR pe autostrada A1! Un urs a intrat pe carosabil și a fost lovit de un TIR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x