Lipsa medicilor este una dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă Spitalul Orășenesc Nehoiu și care ar putea duce chiar la închiderea acestei unități sanitare. Deocamdată, la Spitalul Nehoiu, cu o capacitate de 130 de paturi, care deservește o zonă de 50 km, cu 50.000 de locuitori, își desfășoară activitatea doar cinci medici titulari, iar alți opt sunt cu contracte de prestări servicii.
Odată cu pensionarea singurului medic internist al spitalului, dr. Rodica Frunză, lucrurile s-au complicat și mai mult. În pofida anunțurilor periodice privind organizarea de concursuri pentru posturi vacante, niciun medic cu această specialitate sau cu altele deficitare la Spitalul Nehoiu nu s-a arătat interesat de ofertă.
În această situație, conducerea Spitalului Nehoiu a inițiat o serie de discuții directe cu medici din țară, în încercarea de a-i convinge să vină să lucreze aici. Și, pentru a fi mai convingători, invitația de a lucra la Spitalul Nehoiu este completată de beneficiile care ar putea cântări cel mai mult în decizia finală. Este vorba despre asigurarea, de către Primărie, pentru medicii care aleg să lucreze la Spitalul Nehoiu, a unei locuințe în oraș, dar și de acordarea unei prime de instalare, a cărei valoare nu este deloc de neglijat. Este vorba despre suma de 3.000 de euro, pe care medicul îi va primi în momentul angajării la Nehoiu, scrie opiniabuzău.ro.
Această ofertă a convis deja un medic internist de la Botoșani să devină angajat al acestei unități spitalicești. Potrivit precizărilor făcute de dr. Sergiu Remisovschi, managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu,„este vorba despre un medic internist, o doamnă în vârstă de 47 de ani, din Botoșani, care își va începe activitatea profesională la noi începând cu 1 ianuarie. Mai avem, de asemenea, promisiunea de a veni a unei familii de medici interniști de la București. Nu știu deocamdată dacă în cazul lor va fi angajare sau numai contract de prestări servicii“.
Alături de eforturile depuse pentru atragerea de medici care să completeze personalul de specialitate, Spitalul Nehoiu a demarat acțiunile corespunzătoare atragerii de fonduri europene pentru reabilitarea termică și energetică a acestei unități sanitare, fiind întocmit în acest sens studiul de fezabilitate, cu sprijinul Primăriei, iar lucrările propriu-zise ar putea începe anul viitor.