Antena Căutare

Oficial. Sute de mii de români vor fi obligați să aibă așa ceva în case și apartamente! Vor fi anunțați în curând

Grupul de utilități Enel a anunțat că în acest an companiile E-distribuție, care acoperă zonele Muntenia, Dobrogea și Banat, vor instala 150.000 de contoare inteligente, proiectul smart metering urmând să fie continuat și anii viitori.

Acesta este cel de-al treilea proiect pilot care face parte din strategia Enel pe termen lung de a instala contoare inteligente pentru 2,8 milioane de clienți din România.

Conform estimărilor ANRE, până în 2020 contoarele inteligente vor fi instalate la 80% dintre consumatorii din România. În ceea ce privește programul Enel, compania a anunțat că va aloca 139 de milioane de euro pentru investiții în operațiunile de distribuție, iar în 2018 investițiile programate vor ajunge la 168 de milioane de euro.

”Vom respecta cu strictețe angajamentul asumat de a aduce permanent noi tehnologii în România și de a folosi expertiza internațională a grupului nostru pentru îmbunătățirea semnificativă a calității rețelei locale, deoarece credem într-un sistem energetic mult mai flexibil și mai eficient pe termen lung, bazat pe inovație tehnologică și orientare către client”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel în România.

Clienții incluși în cel de-al treilea proiect pilot vor beneficia de citiri ale contorului de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permițând o identificare mai ușoară a defecțiunilor de reţea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid și mai eficient, îmbunătățind astfel calitatea rețelelor și a serviciilor.

“Transformarea digitală pe care contoarele inteligente o aduc plasează consumatorul în centrul preocupărilor noastre, oferind clienţilor o experiență îmbunătățită: acces la date de consum în timp real, posibilitatea de a monitoriza consumul de energie, facturare pe baza consumului exact și cel mai important, monitorizarea continuității serviciului și restabilirea mai rapidă de la distanță a acestuia în caz de defecțiuni.”, a mai spus Stassis.

Alertă pe Facebook! Mare atenție! Nu opriți dacă vi se face acest semn! Toți ROMÂNII trebuie să știe asta!... Moldova, Dobrogea şi Ardealul se mută în Europa! Principalul motiv pentru care românii preferă să plece în străinătate....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x