Antena Căutare

Spirtul medicinal nu este bun! OMS face publică o rețetă de dezinfectant pentru mâini, de preparat acasă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut publică o rețetă prin care populația își poate prepara acasă dezinfectant de mâini, pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus. Rețeta vine în contextul în care dezinfectanții din comerț sunt tot mai greu de găsit. 

Ingrediente pentru rețeta OMS de dezinfectant pentru mâini

-8.333 ml de etanol de 96% sau 7.515 ml de alcool izopropilic de 99.8%

-417 ml de peroxid de hidrogen de 3%

-145 ml de glicerină de 98%

-apă sterilă sau apă fiartă și răcită

Ai nevoie și de:

-un recipient mai mare de 10 litri, gradat

-o paletă de plastic, lemn sau metal

-o pâlnie

-un alcoolmetru

Citește și: Alertă! Perioada de izolare de două săptămâni ar putea crește! Coronavirusul rămâne în organism și 37 de zile

Mod de preparare rețetă OMS pentru dezinfectant de mâini

Mai întâi de toate, recipientul se clătește cu puțină apă sterilă sau apă fiartă și răcită, pentru a evita ca glicerina să se lipească de pereții acestuia, aceasta fiind foarte vâscoasă.

Apoi se toarnă alcoolul în recipient, se adaugă peroxidul de hidrogen, după care se pune glicerina și se completează cu apă distilată sau apă fiartă și răcită până se obțin 10 litri de lichid.

Cu ajutorul paletei, se amestecă foarte bine compoziția până la omogenizarea completă a ingredientelor, apoi se acoperă imediat recipientul pentru a împiedica evaporarea alcoolului, după care se lasă la macerat timp de 72 de ore.

Citește și: De ce să nu ne panicăm: Există de 13 ori mai multe cazuri vindecate de coronavirus, decât decese! În câte minute scapi de virusul ucigaș de pe mâini și suprafețe

Medicul Streinu-Cercel: Spirtul medicinal nu este bun! Nu foloseşte la nimic!

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat miercuri seară, la Antena 3, referindu-se la cei mai eficienţi dezinfectanţi pentru protejarea de coronavirus, că spirtul medicinal nu este bun, nu foloseşte la nimic, precizând că trebuie utilizate substanţe biocide.

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul.

Bărbatul din Pitești, testat pentru Covid-19 după deces, nu era infectat cu coronavirus... Descoperire îngrijorătoare privind noul tip de coronavirus. COVID-19 rezistă în aer zeci de minute: ”Spălatul pe mâini s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x