Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Alertă! Perioada de izolare de două săptămâni ar putea crește! Coronavirusul rămâne în organism și 37 de zile

Pacienții care au contactat noul coronavirus îl au în organism până la 37 de zile. Un studiu recent arată că agentul patogen rămâne în tractul respirator al persoanei infectate mai bine de o lună de zile.

Coronavirusul rămâne în organism și 37 de zile, arată un studiu

Octav Ganea/Inquam Photos

Îngrijorările au început după ce medicii din China au detectat ARN-ul coronavirusului în eșantioane respiratorii de la supraviețuitori timp de 20 de zile după ce s-au infectat, se arată într-un articol publicat în jurnalul medical Lancet, potrivit Bloomberg, citat de Libertatea.

Citește și: De ce să nu ne panicăm: Există de 13 ori mai multe cazuri vindecate de coronavirus, decât decese! În câte minute scapi de virusul ucigaș de pe mâini și suprafețe

Descoperirile au „implicații importante atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât și pentru îndrumarea pe durata tratamentului antiviral”, au scris Fei Zhou de la Academia Chineză de Științe Medicale și alți autori în concluziile studiului, potrivit sursei citate.

În prezent, perioada de izolare este de 14 zile

În prezent, perioada de izolare recomandată după expunere este de 14 zile pentru a evita răspândirea virusului. Dar dacă oamenii rămân contagioși cu mult timp după ce simptomele le-au dispărut, pot propaga în mod involuntar agentul patogen chiar și după ce se întorc de la carantină.

Citește și: O tânără de 26 de ani a mințit medicii din două spitale! Tânăra, confirmată cu coronavirus, ar fi putut infecta zeci de persoane

Acest lucru ar putea regândi fundamental modul de abordare al izolării persoanelor afectate. Prin comparație, doar o treime din pacienții cu SARS au reținut virusul în tractul respirator după patru săptămâni, au spus oamenii de știință chinezi.

Recomandari