Îngrijorările au început după ce medicii din China au detectat ARN-ul coronavirusului în eșantioane respiratorii de la supraviețuitori timp de 20 de zile după ce s-au infectat, se arată într-un articol publicat în jurnalul medical Lancet, potrivit Bloomberg, citat de Libertatea.
Descoperirile au „implicații importante atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât și pentru îndrumarea pe durata tratamentului antiviral”, au scris Fei Zhou de la Academia Chineză de Științe Medicale și alți autori în concluziile studiului, potrivit sursei citate.
În prezent, perioada de izolare este de 14 zile
În prezent, perioada de izolare recomandată după expunere este de 14 zile pentru a evita răspândirea virusului. Dar dacă oamenii rămân contagioși cu mult timp după ce simptomele le-au dispărut, pot propaga în mod involuntar agentul patogen chiar și după ce se întorc de la carantină.
Acest lucru ar putea regândi fundamental modul de abordare al izolării persoanelor afectate. Prin comparație, doar o treime din pacienții cu SARS au reținut virusul în tractul respirator după patru săptămâni, au spus oamenii de știință chinezi.
Patriarhia Română îndeamnă parohiile şi mănăstirile să respecte măsurile dispuse de autorităţile publice: Lăcaşurile de ... Loto 6/49. Iată numerele de joi, 12 martie. Numere ciudate la 5 din 40...