Antena Căutare

Anunț OMS: Măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon NU protejează împotriva infecției cu coronavirus

Multe fabrici pentru a nu-și sista activiattea, în scopul de a ajuta, au început să fabrice măști din materiale textile cu scopul protecției. Însă Ministerul Sănătății citează OMS și instituții internaționale de sănătate atrăgând atebția asupra faptului că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon NU protejează împotriva infecției cu coronavirus.

Anunț OMS: Măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon NU protejează împotriva infecției cu coronavirus Galerie
Anunț OMS: Măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon NU protejează împotriva infecției cu coronavirus

Mesajul postat de Ministerul Sănătății - România

Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează foarte clar că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.



Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.

Medicul român al lui Michael Jackson susține că apa oxigenată e cel mai bun dezinfectant: ”Clătiți-vă gura cu apă și înghițiți-o, accidul gastric distruge virusul!”

👉 Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronavirus: purtatul unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur.
👉 Dacă nu sunteți infectat: nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați.

Spirtul medicinal nu este bun dezinfectant şi spulberă mitul românilor! Vitamina C poate face mai rău decât se preconizează

‼Important: în orice situație, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool (concentrație 70%).

Alte 31 de cazuri de infectare cu coronavirus / Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 308... Nereguli descoperite la Spitalul din Filiași. Procurorii au deschis dosar penal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x