Antena Căutare

Ora de iarnă sau ora de vară. România decide ce oră alege până în aprilie 2019

Ora de iarnă sau ora de vară. România decide ce oră alege până în aprilie 2019. Comisia Europeană le cere țărilor din UE să-și comunice alegerea până la sfâșitul lunii aprilie 2019. Schimbarea orei de la 31 martie 2019 va fi astfel ultima trecere obligatorie la ora de vară

Ora de iarnă sau ora de vară. România decide ce oră alege până în aprilie 2019 Galerie
Ora de iarnă | ziarmm.ro

Vara a luat sfârșit și sezonul răcoros a început să se instaleze. Nu toate țările sunt de acord să adopte trecerea la ora de iarnă. Până în aprilie 2019, statele membre UE trebuie să hotărască dacă preferă sau nu să mențină ora de vară sau cea de iarnă.

Jean-Claude Juncker, președintele executivului european, și-a suținut poziția în fața europarlamentarilor dorind să pună capăt practicii învechite de a da ceasurile cu o oră înainte în martie și apoi cu o oră în urmă în octombrie. Propunerea sa trebuie să fie aprobată de Consiliul UE și Parlamentul European.

Statele membre ale Uniunii Europene sunt cele care trebuie să decidă ce oră doresc să păstreze, ora de iarnă sau cea de vară. Ceea ce trebuie luat în considerare este faptul că țări vecine pot lua decizii diferite. Violeta Bulc, comisarul european pentru Transporturi, a declarat că statele membre vor încerca să se coordoneze în luarea deciziilor.

Statele membre trebuie să-și comunice alegerea până în aprilie 2019. Dacă membrii UE vor respecta calendarul propus de Bruxelles, schimbarea orei la 31 martie 2019 poate fi ultima trecere obligatorie la ora de vară. Mai mult decât atât, țările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

Comisia Europeană a făcut chiar și o consultare publică online în urma căreia 4,6 milioane de persoane au răspuns dintre care 84% nu își doresc schimbarea orei. Actualele membre UE sunt grupate pe trei fusuri orare distincte: ora Europei de Vest, ora Europei centrale și ora Europei de Est. Decizia ce va fi luată de membrii UE va fi comunicată întregii Europe.

Sursă foto: ziarmm.ro, ziuadevest.ro

Alertă cu bombă în Timișoara! Un colet suspect a fost detonat de pirotehnisti. Autoritățile continuă cercetările... Mare ATENȚIE, șoferi! Sunt restricții de circulație pe autostrada Bucureşti-Piteşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x