Antena Căutare

Oradea, orașul din România în care niciun cadru medical nu s-a infectat cu noul coronavirus. Ce metodă de succes folosesc autoritățile. E importată din Israel

Sute de cadre medicale din toată țara au fost infectate cu noul coronavirus, iar mai multe spitale au devenit rând pe rând focare de infecție. În tot acest timp, există și exemple pozitive, întrucât orașul Oradea nu are niciun cadru medical depistat pozitiv cu COVID-19. 

Oradea, orașul din România în care niciun cadru medical nu s-a infectat cu noul coronavirus. Ce metodă de succes folosesc autoritățile. E importată din Israel
Oradea, orașul din România în care niciun cadru medical nu s-a infectat cu noul coronavirus. Ce metodă de succes folosesc autoritățile. E importată din Israel

Cunoscut drept un oraș sigur, cu o rată de absorbție de fonduri europene mare, orașul Oradea este acum dat exemplu, întrucât în ciuda faptului că sunt 1.500 de persoane în carantină, iar aproape 200 au fost confirmate, niciun cadru medical nu a fost infectat.

Potrivit primarului din Oradea, deși există 176 de cazuri de coronavirus în județ, niciun cadru medical nu a fost infectat, iar toate au fost testate.

Ultima oră! Încă 6 decese din cauza coronavirusului, în România! Bilanțul a crescut la 357 de morți!

”Ca să menținem de exemplu Spitalul Județean în funcțiune testăm toți pacienții care vin la Urgențe. Să nu avem îmbolnăviri în masă, să putem izola cât mai repede cazurile cu probleme. I-am testat pe toți de la Infecțioase, toți de la UPU”, a precizat Ilie Bolojan, primarul orașului.

De asemenea, toate cadrele medicale din prima linie au fost testate pentru coronavirus, întrucât există un aparat Real Time PCR în funcțiune.

De asemenea, pentru a evita îmbolnăvirea cadrelor medicale s-a făcut și testarea celor care nu sunt în prima linie, prin metoda polling, cunoscută și folosită în Israel. Ce presupune aceasta? Ei bine, în cadrul acestei metode se iau probe de secreții nazofaringiene de la 32 sau 64 de persoane, care sunt amestecată printr-o procedură de laborator. Dacă rezultatul e negativ, atunci niciuna dintre ele nu are virusul. În caz contrar, se trece la testarea individuală.

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor

”Prin această metodă facem economie de probe și ne testăm personalul medical care nu lucrează în secții cu COVID-19. Testăm și dintre cei care sunt în carantină.”, a mai declarat primarul orașului, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește echipamentele de protecție, autoritățile au adus 170 de paleți de materiale sanitare din China.

Câte persoane au fost infectate cu noul coronavirus în România

În România au fost confirmate, până acum, 6.879 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 357 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Hunedoara: Doi muncitori, prinşi sub tone de moloz, după prăbuşirea unui turn de extracţie al Exploatării miniere Urican... Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Poliţia face un gest major de civilitate creştină. Voluntarii acreditaţi sunt echip...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x