Încă un focar de coronavirus a fost stins. Un oraș și alte trei sate, scoase din carantină după ce a scăzut numărul bolnavilor Covid-19

Orașul Făget şi alte trei sate din județul Timiș, zonă puternic afectată de pandemia de coronavirus, vor ieși din carantină, după ce numărul bolnavilor a scăzut semnificativ după izolare. Localitățile au fost carantinate pentru 14 zile, în contextul unei creșteri a numărului de cazuri de Covid-19.

Orașul Făget și alte trei sate, scoase din carantină după ce a scăzut numărul bolnavilor Covid-19

debanat.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, vineri, scoaterea din starea de carantină zonală COVID a oraşului Făget şi a celor trei sate aparţinătoare carantinate pe data de 26 iulie, începând de sâmbătă, după ce analiza epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a arătat că numărul bolnavilor este în scădere.

"În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş la nivelul oraşului Făget, inclusiv în localităţile Colonia Mică, Temereşti şi Bichigi, a reieşit faptul că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori. Ca atare, DSP a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în oraşul Făget şi localităţile Colonia Mică, Temereşti şi Bichigi, după expirarea celor 14 zile de carantină. Propunerea a fost trimisă spre avizare Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)", arată un comunicat al Prefecturii Timiş, remis Agerpres.

Citește și: Dublu record negativ! Cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus și cel mai mare număr de decese, în România!

După avizul INSP, vineri după-amiază, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefectul Liliana Oneţ, în cadrul căruia s-a a emis o hotărâre privind ridicarea măsurii de carantinare a oraşului Făget şi satelor menţionate.

Conform hotărârii s-a stabilit că în perioada următoare starea de sănătate a populaţiei din Făget şi satele aparţinătoare va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare (medici de familie, asistenţă socială) precum şi de către personalul Spitalului Orăşenesc Făget, sub supravegherea DSP Timiş.

Restricții pentru următoarele 30 de zile în Făget după încetarea carantinei

De asemenea, pentru o perioadă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale, se suspendă desfăşurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, pieţelor de vechituri şi a pieţelor agroalimentare, terasele vor avea orar de funcţionare în intervalul 8,00 - 22,00, iar transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului şi cu obligativitatea folosirii măştii. Slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanţi, cu respectarea regulilor de distanţare fizică, aşa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Făget.

Citește și:

Alertă de la medici! Vaccinul COVID-19 ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea! Categoria de oameni care va rămâne vulnerabilă la coronavirus

Totodată, se impune măsura purtării măştii de protecţie în aer liber, zona centrală de promenadă a oraşului Făget, precum şi în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport (staţii de aşteptare, peroane, gări, autogări etc).

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri