Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Alertă de la medici! Vaccinul COVID-19 ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea! Categoria de oameni care va rămâne vulnerabilă la coronavirus

Experții în domeniul sănătății au tras un semnal de alarmă, anticipând că, atunci când va fi disponibil un vaccin pentru COVID-19, acesta ar putea să nu funcționeze pentru o categorie de oameni.

Alertă de la medici! Vaccinul COVID-19 ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea! Categoria de oameni care va rămâne vulnerabilă la coronavirus

profimediaimages.ro

Mai exact, potrivit experților, pentru persoanele obeze, vaccinul pentru COVID-19 ar putea sp nu funcționeze la fel de bine ca pentru restul oamenilor.

Acest avertisment se bazează pe studii anterioare potrivit cărora vaccinurile pentru gripă și hepatita B au fost mai puțin eficiente pentru adulții obezi. Astfel, aceștia au avut un risc mai mare de complicații grave și de deces.

Cercetătorii cred că la fel s-ar putea întâmpla și în cazul unui vaccin pentru COVID-19.

Cât va costa un vaccin COVID-19! Prețul unei doze și termenul până la care va fi gata au fost stabilite

„Nu ne punem problema că nu ar funcționa, ci că ar putea sp nu fie la fel de eficace, în cazul oamenilor obezi”, a spus doctorul Chad Petit, profesor asistent în departamentul de biochimie și genetică moleculară de la Universitatea Alabama, Birmingham.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Obezitatea crește răspunsul sistemului imunitar, provocând o inflamație exagerată, ce face ca organismul să fie mai puțin apt să lupte cu „invadatorii”.

De altfel, obezitatea este cunoscută ca factor de risc pentru mai multe probleme de sănătate, precum diabet de tip 2, atac cerebral, infarct și câteva tipuri de cancer.

Recomandari