Premierul Orban, declarații despre alte eventuale majorări de pensii, după ce s-a decis creșterea cu doar 14%

Decizia de majorare a pensiilor cu 14% este fără precedent în Europa, susține premierul Ludovic Orban. Acesta a declarat că nu știe ca vreo altă țară europeană care să fi luat o decizie similară, în condițiile actuale.

"Nu cunosc vreo altă țară europeană care să fi luat o decizie similară, dar guvernul va crește pensiile, și va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%. Astăzi se va face, va fi în cuprinsul OUG privind rectificarea bugetară. Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța, atât pe anul viitor, cât și pe anii care vor urma", a spus, vineri, Ludovic Orban.

Majorare pensii. Pensiile vor crește cu 14% de la 1 septembrie 2020

De la 1 septembrie, punctul de pensie ajunge la 1.442 lei, iar indemnizația minimă socială urcă la 800 de ron.

”Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în proiectul de buget al Executivului.

Citește și: Ce se va întâmpla, în România, din 16 august, după expirarea stării de alertă. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

”Pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie”, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Orban: Pentru alte creșteri de pensii vor exista analize economice serioase

Cât privește alte eventuale majorări de pensii, premierul Orban s-a arătat prudent și spune că o astfel de măsură va fi luată doar după analize serioase din punct de vedere economice.

"Orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize serioase. România are nevoie de acces la finanţări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele necesare suportării cheltuielilor bugetului de şomaj şi altor categorii de bugete.

Orice creştere de pensii care se va face trebuie să ţină cont de evoluţia economică se va întoarce nu numai împotriva părinţilor şi bunicilor noştri, ci împotriva interesului general al societăţii româneşti", a mai spus Orban, potrivit Antena 3.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri