Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Orban, față în față cu aglomeraţia de pe litoral. Ce măsuri ar putea lua Guvernul dacă numărul de cazuri continuă să crească

Ludovic Orban a făcut o vizită la Constanța, iar în contextul creșterii record a numărului de cazuri de Covid-19 în România, premierul a vorbit și despre despre aglomeraţia de turişti de pe litoral.

Orban, față în față cu aglomeraţia de pe litoral. Ce măsuri ar putea lua Guvernul dacă numărul de cazuri continuă să crească

Hepta

Premierul Ludovic Orban a declar că posibilitatea autorităţilor de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus este limitată, la bază fiind pentru fiecare educaţia, conştientizarea şi grija faţă de sine şi de cei dragi.

Premierul, apel la români pentru respectarea regulilor pe litoral

"Este adevărat că posibilitatea de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile este limitată, dar asta este un lucru cunoscut. Până la urmă ..., educaţia, sensibilizarea, conştientizarea, grija omului faţă de sine şi mai ales faţă de cei dragi şi faţă de prieteni, că dacă te îmbolnăveşti te pui în pericol nu numai pe tine, ci îi pui în pericol pe cei pe care îi iubeşti. (...) Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au ţinut cont, nu au respectat nimic şi au infectat părinţi, bunici, care acum sunt la terapie intensivă . E un cumul de mijloace pe care le putem folosi, nu poţi numai prin pârghii constrictive. Hai să fim cinstiţi, numărul de persoane care sunt implicate în acţiunile de control, în instituţiile care au atribuţii de control, e limitat", a spus Orban, întrebat fiind cum poate fi gestionată de autorităţi situaţia privind mulţimile de turişti de pe litoral care nu respectă în principal distanţarea fizică şi purtarea măştilor.

Citește și: Restricții noi, în România? Orban, declarație de ultimă oră! „Ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea”

Controalele făcute de autorități, menite să- i facă pe oameni să-și amintească de reguli

Potrivit premierului, prin controalele efectuate de autorităţile competente, ce vizează agenţii economici şi cetăţenii, se încearcă "generarea" unui cât mai mare grad de conformare.

"Creşterea gradului de conformare, ăsta este scopul nostru, să creştem gradul de conformare. Fie prin avertismente, fie prin amenzi, fie alte pârghii (...) precum suspendarea activităţii pentru cei reticenţi şi care e clar că nu vor să respecte regulile", a mai afirmat Ludovic Orban.

Recomandari