”Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan - directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.
„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.
În același timp, directorul OMS a atras atenția că statele ar trebui să ia măsuri de relaxare cu foarte multă precauție și să urmărească ce se întâmplă între două faze de relaxare.
Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în lume
Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 571, 689 de morţi în lume, de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale, marţi, la orele 19.00 GMT.
Peste 13.042 340 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 7.588.510 sunt considerate vindecate în prezent.
Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate
Anunțul momentului! Terasele ar putea fi închise în România, din cauza exploziei cazurilor de coronavirus... Vânzătorul unui fast-food din Costineşti a murit electrocutat la locul de muncă...