Revenim la starea de urgență?! Organizația Mondială a Sănătății, avertisment după explozia de cazuri de coronavirus: ”Uneori, izolarea e singura opțiune!”

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus îngrijorează reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, care susțin că țările ar trebui să ia în calcul noi restricții, având în vedere faptul că relaxarea a dus la agravarea pandemiei de COVID-19. 

Revenim la starea de urgență?! Organizația Mondială a Sănătății, avertisment după explozia de cazuri de coronavirus: ”Uneori, izolarea e singura opțiune!”

”Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan - directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

Coronavirus în România, 13 iulie 2020. Live Update. A fost săptămâna recordului absolut: 3.562 de cazuri noi de Covid-19

„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.

În același timp, directorul OMS a atras atenția că statele ar trebui să ia măsuri de relaxare cu foarte multă precauție și să urmărească ce se întâmplă între două faze de relaxare.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în lume

Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 571, 689 de morţi în lume, de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale, marţi, la orele 19.00 GMT.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Peste 13.042 340 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 7.588.510 sunt considerate vindecate în prezent.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri