Antena Căutare

Ouă contaminate în România! Inspectorii sanitari au făcut o descoperire șocantă

Descoperire șocantă făcută chiar în țara noastră, de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Analizele de laborator au scos la iveală detalii șocante despre o cantitate impresionantă de ouă de la noi din țară.

Descoperire șocantă făcută chiar în țara noastră, de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Analizele de laborator au scos la iveală detalii șocante despre o cantitate impresionantă de ouă de la noi din țară.

Peste patru milioane de ouă contaminate cu o substanţă interzisă au fost descoperite într-o fermă din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, de către inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Teleorman.

Descoperirea a fost făcută în luna noiembrie a anului trecut, dar abia acum au ajuns rezultatele de laborator.

Potrivit unui comunicat de presă al DSVSA Teleorman, ouăle sunt contaminate cu "Fipronil", o substanţă interzisă în Uniunea Europeană.

Ouă contaminate în România! Inspectorii sanitari au făcut o descoperire șocantă

"Ca urmare a primirii buletinului de analiză, care relevă depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus, până la data acestui comunicat, sechestrarea unui număr de 4.200.000 de ouă, care vor fi dirijate la o unitate autorizată pentru a fi distruse", se arată în comunicatul DSVSA Teleorman, arată cei de la Agerpres.

Şi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman au deschis o anchetă în acest caz. Aceştia încearcă să afle cum a ajuns insecticidul în ouă.

Potrivit specialiştilor, Fipronil este un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişniţele, gărgăriţele şi alte insecte.

Deocamdată nu se ştie dacă vreun ou din locul contaminat a fost pus în vânzare.

Noi detalii înfiorătoare în cazul bărbatului care s-a aruncat de pe Intercontinental! Ce a făcut înainte de a-și pune ca... Calendar ortodox 2019. Când pică Paștele ortodox și catolic până 2025...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x