Antena Căutare

Retea de traficanti de ovule, descoperita in Bucuresti

Inca o retea de traficanti de ovule a fost descoperita in Bucuresti. La trei ani de la scandalul de la clinica Sabyc, procurorii au facut perchezitii intr-o alta clinica privata. Deja primii suspecti au fost audiati. Iar din retea, ar face parte medici, asistenti si manageri care recoltau ieftin ovocite de la studente si le vindeau scump in Israel

Potrivit procurorilor DIICOT, 11 angajati ai unei clinici private din Capitala racolau fete sarace, in special studente din provincie. Astfel, tinerele care acceptau propunerea erau supuse unui tratament hormonal vreme de mai multe saptamani la clinica. In schimbul procedurii invazive primeau 600 sau cel mult 800 de euro.

Atat costa tacerea pacientelor carora medicii le extrageau ovocitele, cautate de cupluri infertile, dar cu bani pusi deoparte. Colectarea materialului genetic pretios se facea in urma unui proces complex de stimulare ovariana. Familiile doritoare, cele mai multe din Israel, ofereau, pentru celule, pana la 4.000 de euro. Pe langa alte cateva mii, pentru procedura de fertilizare in vitro. Suspectii n-au inventat, insa, roata.

Acelasi mod de operare a fost depistat, in 2009, la clinica Sabyc. Si atunci, ca si acum, activitatile ilegale se desfasurau pe relatia Romania-Israel, iar din grupare faceau parte medici, asistenti, embriologi dar si manageri de unitati medicale.

Hari Mironescu, seful clinicii Sabyc, impreuna cu alti patru medici gasiti vinovati de trafic cu ovule au fost condamnati anul trecut la cate cinci ani de inchisoare. Seful clinicii suspectate acum, doctorul Rafael Ron-El, este unul dintre cei mai cautati experti din Israel. Ron-El a lucrat si la clinica Sabyc, de unde a plecat cu cativa ani inainte de izbucnirea scandalului legat de traficul de ovule. Medicul declara, atunci, pentru presa israeliana, ca a parasit echipa de la Sabyc pentru ca nu i-au placut unele practici ce aveau loc acolo.

Continua razboiul dintre fratii Dolanescu: Nu pot ajunge la o intelegere privind vila din Caimatei!... Demiteri la spitalul groazei de la Buzau. Si-au pierdut functiile un sef de sectie si o asistenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x