Antena Căutare

(P) Cum a schimbat Google lumea în care trăim

Google este una dintre cele mai valoroase companii la nivel internațional și de la apariția sa, în 1998, a schimbat lumea în care trăim.

google pe telefon
Google este una dintre cele mai valoroase companii la nivel internațional și de la apariția sa, în 1998, a schimbat lumea în care trăim. | Antena 1

De la modul în care ne luăm informația de pe internet, până la comunicarea cu ceilalți, compania fondată de Larry Page și Sergey Brin a revoluționat lumea digitală și a creat instrumente pe care le folosim zilnic. Iată câteva dintre ele.

Gmail

Google a transformat modul în care folosim e-mailul. Acesta a fost lansat în 2004, într-o perioadă în care spațiile de stocare erau mici și ne trezeam că nu mai putem primi mesaje noi, fiind nevoiți să le ștergem pe cele vechi, pentru a putea primi e-mailuri noi. Astăzi, conturile de e-mail sunt adevărate mausolee ce adăpostesc fișiere uitate de mult, link-uri și chiar convorbiri întregi cu cei apropiați. Totodată, Gmail poate fi folosit foarte ușor pe mobil, oferindu-ți șansa să porți peste tot adresa ta de e-mail.

Motorul de căutare Google

Google este cel mai folosit motor de căutare din România și din lume și, pentru mulți dintre noi, reprezintă cel mai rapid acces la informația dorită. Vrei să încerci o rețetă nouă? O cauți pe Google. Vrei să citești poezii de Mihai Eminescu? Sunt la o singură căutare distanță. Ei bine, în momentul apariției Google, era foarte greu să ajungi la informația dorită, deoarece paginile indexate erau puține, iar rezultatele afișate de motoarele de căutare existente nu erau întotdeauna relevante. Google a dezvoltat un sistem de algoritmi capabil să afișeze cele mai bune rezultate pentru fiecare utilizator. Acest lucru l-a propulsat pe prima poziție în topul celor mai folosite motoare de căutare.

Google Earth

Google Earth este unul dintre cele mai interesante instrumente lansate de Google. Acesta reprezintă o suprapunere de imagini cu planeta noastră. Practic, poți vizita orice colț de pe Pământ cu doar câteva click-uri. Dacă la început exista o variantă Pro a aplicației, astăzi, Google Earth este gratuit și poate fi accesat de pe orice dispozitiv ce are o conexiune la internet. Un lucru interesant pe care îl poți face pe Google Earth este să vezi imagini din trecut cu anumite zone. De exemplu, puteai vedea cum s-a dezvoltat o anumită regiune sau urmări defrișările din pădurea amazoniană.

Google Maps

Google Maps este cel mai folosit instrument pentru navigare. Aici poți să descoperi cele mai rapide rute către punctele tale de interes. Partea interesantă este că Google Maps integrează și mijloacele de transport în comun, trenurile, avioanele și, bineînțeles, vapoarele. Astfel îți poți pregăti itinerarul următoarei călătorii cu ajutorul Google Maps și vei ști întotdeauna unde te afli și încotro trebuie să mergi.

Acestea sunt doar 4 dintre instrumentele de la Google care au schimbat lumea în care trăim, iar gigantul californian ne pregătește noi proiecte care vor avea același scop: aducerea informației mai aproape de oameni.

Intact Media Group, lider de audienţă în luna februarie. a1.ro, pe prima poziție în categoria site-urilor de divertismen... Ce a apărut pe contul Olenei Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski. Mesajul ei în plin război Ucraina - Rusia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x