Antena Căutare

(P) Ghid de parenting: cele mai bune cărți pentru a te pregăti pentru perioada sarcinii

Perioada sarcinii este fascinantă, însă derutantă și plină de întrebări și dileme. Dacă abia ai descoperit că ești însărcinată sau te gândești serios să aduci o nouă viață pe lume, s-ar putea să te întrebi de unde poți obține informații corecte, bazate pe cercetări științifice.

Femeie gravidă citind
Ghid de parenting: cele mai bune cărți pentru a te pregăti pentru perioada sarcinii | Freepik

Schimbările la nivel fizic, psihic și social care survin odată cu începerea unei sarcini sunt nenumărate și te pot da peste cap. Dacă ai mai trecut prin această experiență, atunci nu te vei simți atât de copleșită precum o nouă mămică. Existența multitudinii de metode de informare îi poate pune în dificultate pe viitorii părinți, care se vor confrunta cu problema documentării din surse care probabil nu sunt verificate științific. Credințele populare se răspândesc cu o viteză uimitoare chiar și în era tehnologiei, așa că posibil să îți fie și ție greu să poți face diferența dintre mit și știință.

Stresul pe care îl acumulezi în perioada sarcinii s-ar putea intensifica dacă nu îți potolești setea de cunoaștere informându-te despre cum să te pregătești cât mai eficient pentru cele 9 luni pline de magie hormonală. Dacă nu știi de unde să începi, iată o listă cu cele mai bune cărți care te-ar putea ajuta să-ți diminuezi starea de anxietate:

Clinica Mayo. Ghid pentru o sarcină sănătoasă - Myra J Wick

Un ghid perfect pentru viitorii părinți este Clinica Mayo. Ghid pentru o sarcină sănătoasă, mai ales că prezintă în detaliu toată perioada de pregătire pentru sarcină și nașterea bebelușului. Considerată de mulți drept o “carte sfântă” în materie de informații, abordează toate situațiile în care te poți afla ca viitor părinte, începând cu primul test de sarcina. Ghidul explică despre alimentația pentru perioada sarcinii, despre riscurile și beneficiile unei nașteri prin cezariană de pildă, dar și despre chestiuni postnatale, precum alăptarea. Per total, este o carte excelentă pentru părinții începători care trec prin prima sarcină, deoarece acoperă aspectele generale ale modului de pregătire pentru sarcină și travaliu.

Creșterea bebelusului de la 0 la 3 ani - Larousse

Perioada de 0-3 nu înseamnă doar creșterea copilului, dar și acomodarea ta în rolul de părinte și îngrijitor al acestuia. Include informații variate despre dezvoltarea bebelușului precum creșterea, primii pași, alimentația potrivită pentru fiecare secvență de vârstă (alăptarea, decizia de a folosi lapte praf, înțărcarea), dar și mărturii ale părinților despre procesul copiilor lor de creștere. Este un ghid practic, cu informații utile, sfaturi simple și testimoniale parentale care te pot ajuta pe tot parcursul primilor ani de viață ai micuțului tău.

Ghidul tăticului în îngrijirea bebelușului - Colin Cooper

Sarcina este o muncă pentru două persoane, nu numai a mamei purtătoare. Deși poate părea că tații nu au nimic de spus sau nu au nicio implicare în întreaga chestiune a sarcinii și nașterii, ai fi surprinsă să afli că rolul unui tată este mult mai important decât a făcut-o societatea să pară. Majoritatea cărților și ghidurilor sunt aproape întotdeauna adresate proaspetelor mămici, dar cum rămâne cu tații? Acest ghid este începutul perfect, dacă dorești ca partenerul tău să se obișnuiască cu viața de proaspăt părinte sau te pregătești pentru noul rol. Pe lângă explicarea evoluțiilor prin care trec atât mama, cât și copilul, această carte oferă o nouă perspectivă asupra rolului psihologic pe care un tată ar trebui să-l joace într-o familie: de protector.

La ce să te aștepți când ești însărcinată - Heidi Murkoff

Perioada maternității poate să fie incitantă, însă plină de năbădăi. Ceea ce simți pe parcursul ei este greu de exprimat, deoarece femeile trec printr-o multitudine de schimbări. Este greu să urmărești ceea ce se întâmplă și să prezici ce s-ar putea întâmpla în viitor. Dacă surprizele nu pe gustul tău, această carte te va ajuta să navighezi transformările din cele 9 luni de sarcină și să înțelegi ce se întâmplă, precum și ce se va întâmpla și ce se poate întâmpla cu tine și copilul tău. Ghidul include atât perioada prenatală, cât și pe cea postnatală, așa că orice întrebare ai putea avea despre contracepție, teste de sarcină, pregătiri, alăptare și reîntoarcerea la viața dinaintea sarcinii (dar cu un membru al familiei în plus) își au răspunsul în filele acestuia.

Fie că te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului tău, ai curiozități despre perioada sarcinii sau ești viitor tătic, este vital să te informezi corect pentru a putea oferi nou-născutului tău iubirea, îngrijirea și protecția de care are nevoie.

Paște 2022. Programul slujbei de Înviere la Patriarhie... Raed Arafat are COVID-19. Prima reacție a sefului DSU după ce s-a îmbolnăvit. Cum a încercat să se protejeze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x