Antena Căutare

(P) Prima zi de școală - cum alegem buchetul potrivit pentru educatoare?

Prima zi de școală sau de grădiniță pentru copilul tău este una dintre cele mai emoționante din viața de părinte. Unii presară ziua aceasta cu lacrimi, alții sunt bucuroși de faptul că acel copil începe o nouă etapă în viața lui.

Copii cu caiete
Prima zi de școală - cum alegem buchetul potrivit pentru educatoare? | unsplash.com

Evident, prima zi de școală sau de grădiniță include și buchete de flori pentru educatoare sau învățătoare. Dincolo de hăinuțele noi, ghiozdanul proaspăt cumpărat și pantofii lăcuiți, fiecare copil, cu mic, cu mare, are în brațe aranjamente florale destinate celei care îi vor călăuzi pașii în această experiență.

Dacă până acum 30 de ani garoafele erau preferate de părinți spre a fi oferite cadrelor didactice, odată cu capitalismul românii au devenit interesați de aranjamente florale cât mai estetice, pe care nu se sfiesc să dea și câteva sute de lei. Buchetul din prima zi de școală semnifică speranțe, valori și dorințe, dar reprezintă și o modalitate de a te face remarcat printre noii colegi. Astfel, copiii sunt prinși într-un soi de competiție a buchetelor, unde cel care are buchetul mai bogat și mai estetic câștigă întotdeauna.

Cum trebuie ales buchetul pentru începutul anului școlar?

Ca părinte, oricât de tentat ai să cumperi un buchet de flori cât mai generos pentru educatoare sau învățătoare, sunt câteva criterii de care ar fi bine să ții cont, dacă nu vrei să împovărezi copilul prea mult în această zi specială:

  • Alege buchetul în funcție de înălțimea și greutatea copilului - dacă este prea mare, copilul nu va fi văzut de buchet; iar dacă este prea greu, cel mic, și așa emotiv, se va simți copleșit;
  • Dacă optezi pentru aranjament floral impresionant alege flori rezistente - o bună idee este să alegi flori de sezon, care își vor păstra culoarea și mirosul vreme îndelungată;
  • Dacă ai găsit un aranjament care îți face cu ochiul comandă-l din timp - nu uita că este mereu coadă la florării în prima zi de școală.

Care sunt cele mai potrivite flori pentru prima de școală sau grădiniță?

Dincolo de buchetele create din trandafiri de diferite culori și orhidee sau crini, o bună opțiune este să cumperi, ca părinte, aranjamente florale realizate din flori de toamnă: crizanteme sau dalii. În cazul crizantemelor, acestea sunt disponibile într-o gamă variată de culori și o multitudine de soiuri. În plus, au o mulțime de forme și culori, ceea ce le face extrem de versatile spre a fi îmbinate în aranjamente florale alături de trandafiri, cale, crini, orhidee sau lisianthus.

Și pentru că tot este anotimpul în care culorile pământului sunt pregnante, cel mai bine ar fi ca buchetul ales să fie în concordanță cu nuanțele tomnatice - galben, rosu, bordeaux, portocaliu sau mov, culori care se regăsesc, în mod normal în natură în această perioadă.

O altă floare vedetă a toamnei este dalia. Având o sezonalitate redusă, dalia surprinde prin coloristica variată, formele multiple și aspectul elegant, la care se adaugă și fluorescența bogată. Este o floare ce își va găsi rapid locul în buchetele create cu trandafiri, cale, garoafe antique sau leucospermum.

De asemenea, florile se pot oferi în cutii atent personalizate, cu diferite decorațiuni legate de școală (clopotel in miniatura, înveliș de hârtie sau chiar creioane colorate inserate printre flori) sau în aranjamente de formă rotundă sau coșulețe, unde pot fi plasate tărtăcuțe decorative, frunze uscate sau chiar bulbi de maci și floare de bumbac.

Cele mai frumoase locuri de vizitat la Noaptea Muzeelor 2022. Instituțiile care își deschid porțile pentru vizitatori... Cine îl va înlocui pe Cristian Popescu Piedone la primăria sectorului 5, după ce a primit pedeapsă cu închisoare în cazu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x