Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Autoritățile schimbă din nou regulile. Când ies din casă pacienții infectați cu COVID-19, dar care nu prezintă simptome

Pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 nu mai trebuie să aştepte să fie testaţi negativ pentru a ieşi din casă. Ziua cu numărul 15, de la ultima testare pozitivă, este şi ziua libertăţii. De la primul pacient cu COVID 19 din România, regulile şi procedurile pentru cei diagnosticaţi pozitiv s-au schimbat de patru ori. 

De la începutul pandemiei, România a trecut prin patru proceduri de modificare a regulilor privind pacienților infectați cu SARS-COV-2. Astfel, dacă la început erau testați cei care vin din zone roșii, care au simptome, care intră în contact direct cu pacienți infectați și ies din carantină/izolare doar dacă au două teste negative, acum regulile s-au schimbat.

Mai exact, acum pacienții cu forme severe și medii sunt internați cel puțin 14 zile, iar pacienții fără simptome pot fi externați chiar după 48i de ore.

Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, în România! 1.232 de noi îmbolnăviri! Număr record de decese! Câți pacienți cu COVID-19 sunt la ATI

De asemenea, pacienții fără simptome ies din izolare în ziua 15 de la recoltarea ultimului test pozitiv.

Peste 1.000 de cazuri de coronavirus și 48 de decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 1.232 de cazuri noi de COVID-19, din 20.581 de teste efectuate. Din cauza infecțiilor cu coronavirus au murit în ultimele 24 e ore 48 de pacienți, cele mai multe decese într-o singură zi, de la debutul pandemiei. De asemenea, la Terapie Intesivă sunt internați 436 de pacienți.

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

A fost descoperit un nou focar de coronavirus în România. Zeci de artiști au fost plasați în carantină

Până astăzi, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Recomandari