A fost descoperit un nou focar de coronavirus în România. Zeci de artiști au fost plasați în carantină

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit în România, de această dată la Teatrul de Balet din Sibiu. Șase persoane au fost confirmate cu COVID-19, fiind acum internate în spital, iar aproape 60 sunt plasate în carantină la domiciliu. 

A fost descoperit un nou focar de coronavirus în România. Zeci de persoane au fost plasate în carantină

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, în urma raportului anchetei epidemiologice, înaintat de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a fost identificată evoluția unui focar de infecție, format din șapte persoane testate pozitiv pentru COVID-19 la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatru de Balet Sibiu.

OMS, tot mai aproape de a dezvălui de unde provine coronavirusul. Piața din Wuhan nu ar fi, de fapt, locul de origine

„Focarul a fost identificat în data de 3 august, iar până în prezent un număr de 6 persoane au fost internate: două la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și patru la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. În urma anchetei au fost identificați un număr total de 58 de contacți, dintre care 32 sunt contacți de serviciu, iar 26 sunt contacți de familie”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, potrivit SpotMedia.ro.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

În urma anchetei epidemiologice, DSP Sibiu a decis plasarea în carantină la domiciliu a celor 58 de contacți.

Reprezentanții Teatrului de Balet au luat măsuri drastice

Reprezentanții instituției au anunțat, de asemenea, s-a făcut dezinfecția spațiilor de repetiții, precum și a întregii Case de Cultură, s-a solicitat un plan din partea unității cu privire la modalitățile e prevenire și control a răspândirii virusului SARS CoV-2, astfel că s-au restricționat scenele care implică un număr mare de persoane pe o suprafață restrânsă și se evită scenele cu contact direct apropiat îndelungat.

România, pe urmele Italiei?! Șefa INSP, avertisment dur: ”Numărul deceselor provocate de Covid-19 va continua să crească: între 20 și 50 de cazuri ajung zilnic la ATI!”

A fost interzisă utilizarea dușurilor, iar coafura și machiajul artiștilor se va face cu echipamente de protecție.

De asemenea DSP Sibiu a recomandat angajaților Casei de Cultură Sibiu – Teatrului de Balet Sibiu să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 pentru a fi duși la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri