Antena Căutare

Pacietul fals povestește cum a demascat-o pe asistenta care i-a cerut mită: "După ce am plătit cei 300 de lei..."

Avem prima mărturie a pacientului sub acoperire, care a demascat o asistentă din Bucureşti care a cerut mită. Însă metoda aleasă de Ministerul Sănătăţii, pentru eliminarea şpăgii şi pentru a aduce o schimbare în comportamentul cadrelor medicale, a fost contestată. Sindicatele vorbesc despre o operatiune ilegală. Ministerul însă dă asigurări că totul e legal şi moral. Are şi un proiect-pilot pe care-l aplică deja la Spitalul Fundeni, unde medicii s-au angajat în scris să nu ia bani pentru operaţii.

Prima mărturie a pacientului sub acoperire, care a demascat o asistentă din Bucureşti care a cerut mită. Însă metoda aleasă de Ministerul Sănătăţii, pentru eliminarea şpăgii şi pentru a aduce o schimbare în comportamentul cadrelor medicale, a fost contestată. Sindicatele vorbesc despre o operatiune ilegală.

Ministerul însă dă asigurări că totul e legal şi moral. Are şi un proiect-pilot pe care-l aplică deja la Spitalul Fundeni, unde medicii s-au angajat în scris să nu ia bani pentru operaţii.

"Am aşteptat o oră, fără să fiu băgată în seamă, după o oră mi-au spus că dacă dau o taxă în plus, pe lânga taxa de 150 de lei, mă vor ajuta să decurgă lucrurile mult mai uşor", povestește femeia care a jucat rolul "pacientului acoperit".

După ce a plătit o taxă ilegală de 300 de lei a primit, în 30 de minute, fişa medicală pentru permisul de conducere. Asistenta care a impus tariful a demisionat, imediat ce ministrul Sănătăţii a anunţat conducerea spitalului că a existat această situaţie.

CITEȘTE ȘI: Experiment într-un spital românesc. Joaca de-a Dumnezeu. Moartea e driblată la „Minore”, „Majore” și „Resuscitare”

Sindicatele din sănătate s-au revoltat şi au lansat o petiţie online. Cer o reacţie promptă a Colegiului Medicilor.

Tarife standard în fața secției de chirurgie a unui spital din Capitală

Iată ce a surprins şi o echipă Observator. În faţa secţiei de chirurgie a unui spital din Bucureşti, tarifele se ştiu clar printre aparţinători. "La doctor şi la anestezist 200 de lei, cam aşa se lucrează!", explică o persoană din spital.

Activități de scuba diving gratuite, în schimbul unui sac de deșeuri!... Familie din Brăila, apel disperat: „Ajutați-ne să o găsim! Suntem terminați”. Tânără dispărută de o săptămână, căutată n...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x